Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Beste Liselotte: Ben ik opdringerig?

Tegenwoordig vindt veel communicatie niet meer oog in oog plaats, waardoor gauw miscommunicatie kan ontstaan. Een probleem dat bij het daten hierdoor steeds vaker voor komt, is door een lezer goed verwoord: “Ik had een leuke vrouw ontmoet. Nadat ik enkele berichtjes gestuurd had, vond ze me opdringerig. Mag ik dan niet laten merken dat ik haar leuk vindt?” Hier dus een aantal tips voor communicatie via de telefoon.

 


Om en om initiatief nemen

Berichtjes sturen mag zeker, maar graag gedoseerd. Het is in de liefde de bedoeling dat je de ander de adem beneemt, maar niet op een manier dat het deze benauwt en verstikt. Het is belangrijk dat je ongeveer om en om het initiatief neemt. Als jij initiatief tot contact neemt en de ander reageert, dan begint hij/zij de volgende keer het gesprek.

 

Neemt de ander nauwelijks of niet het voortouw of reageert hij/zij amper, dan is er wellicht sprake van geen interesse. Dit is natuurlijk zuur voor jou, maar dit signaal zul je moeten accepteren. Ga je de ander overladen met berichtjes, dan zal dat redelijk wanhopig over komen. Dit zal hoogstwaarschijnlijk irritatie wekken bij de ander.

Het moet van beide kanten komen

Neem in plaats daarvan even afstand, zodat de ander ruimte heeft om zelf een gesprek aan te knopen. Een andere optie is om het bespreekbaar te maken en aangeeft dat je het gevoel hebt dat de ander niet geïnteresseerd is.

 

Houdt ook het ‘graag of niet’ gevoel voor ogen. Het is niet de bedoeling dat één persoon de kar trekt, beide moeten hun best doen en interesse tonen als ze willen dat de relatie slaagt.

 

Dus matig met die rode loper, want als je de ander als heilige behandelt en overlaadt met complimenten en cadeaus is de kans groot dat de ander zich ongemakkelijk voelt. En dan kun je ook als opdringerig overkomen. Wees ook geen ijskonijn, laat zeker merken dat je de ander ziet zitten.