Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Beste Liselotte: De kledingkeuze crisis

Veel mensen worstelen met de volgende vraag: wat moet ik aan als ik op (eerste) date ga? Moet ik een driedelig pak/cocktailjurkje aan of mag ik lekker in mijn Roy Donders huispak op date gaan? Handig om te weten is dat je kledingkeuze niet het belangrijkste is voor je eerste date.


Kledingkeuze

Onderzoek heeft aangetoond dat kleding maar 10-20% van de eerste indruk bepaald. Wat is belangrijker? Je lichaamstaal en houding. Maar die kennis helpt natuurlijk niet tijdens de kledingcrisis.

 

Mijn eerste tip is dat je niet overdressed moet zijn. Je wilt je op je gemak voelen, dus laat die stropdas maar thuis. Om te laten zien dat het voor jou een belangrijke afspraak is zul je echter wel wat moeite moeten doen. Opdagen in vrijetijdskleding vanuit de houding ‘neem me zoals ik ben’ is niet aan te raden.

Kledingkeuze

Wees jezelf!

Tip twee is dat je kleding zoekt die uitstraalt wie jij bent. Niet alleen de soorten kledingstukken die je aan hebt zeggen iets over jouw persoonlijkheid, maar ook de kleuren. Ben jij een ietwat teruggetrokken persoon? Trek dan niet allerlei felle kleuren aan. Of ben je juist bedachtzaam, rustig en wat zakelijk? Laat dat zien door middel van je kledingkeuze. Het pak kun je beter thuis laten, want je gaat niet op sollicitatiegesprek maar op date! Een overhemd met jeans laat ook al zien hoe jij bent.

 

Dus duik je kledingkast in, ga nog even shoppen in de stad en probeer een aantal outfits. Laat de outfit “dit ben ik” zien? Dan is je kledingcrisis voorbij en kun jij je weer lekker focussen op het gezellig hebben met je date.

Wees jezelf!