Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Nieuwe start van een goede relatie begint bij jezelf

Nieuwe start van een goede relatie begint bij jezelf

Iedere nieuwe start begint bij jezelf. Ook een nieuwe start op een goede fijne relatie te vinden. Laat me eerst zeggen wat de basis is van een goede relatie. Kort gezegd, een relatie die jullie allebei energie oplevert. Liefde is een werkwoord, maar als je werkt moeten er ook vruchten te plukken zijn, toch?

Nieuwe start van een goede relatie begint bij jezelf

Tip 1: Onthoud dat je zelf de slingers moet ophangen

Wat ik hiermee wil zeggen is dat je niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk zelf de slingers op moet hangen. Steek gezellig de kaarsjes aan, zorg dat je huisje netje is en haal leuke gezellige snuiterijen in huis. Gezelligheid kun je ook creëren zonder de aanwezig van anderen. De sfeer in huis zal je gemoedstoestand bepalen. Hoe beter de sfeer, hoe beter jij je voelt. Daarmee wil ik zeggen dat je juist als je single bent er voor kan zorgen dat je een heerlijk gevoel hebt als je thuis komt. Hang jij zelf de slingers op?

Tip 1: Onthoud dat je zelf de slingers moet ophangen

Tip 2: Organiseer een diner met vrienden

Je kunt er altijd iets gezelligs van maken als je er zelf energie insteekt. Wanneer je ook single vrienden hebt, kun je een diner organiseren met vrienden. Wanneer je vrienden druk bezet zijn, bijvoorbeeld met de feestdagen, zou je ook nét voor of ná de feestdagen een diner kunnen organiseren. Iedereen een gang laten maken kan ontzettend leuk zijn, echter kun je er ook voor kiezen dat iedereen wat kleine hapjes maakt. Zo kun je samen echt genieten van de avond. Je zou daarbij een spel kunnen organiseren met kaartjes waarbij je elkaar beter leert kennen. Je schrijft allerlei persoonlijke vragen op losse kaartjes, vouwt ze op en stop ze in een “grabbel ton”. Iedereen mag stuk voor stuk een kaartje pakken en de vraag beantwoorden. Zo krijg je leuke gesprekken met elkaar. Hoe leuk is het om samen met mensen die je lief hebt een goed gesprek te voeren waarbij je elkaar nog beter leert kennen?

Tip 2: Organiseer een diner met vrienden

Jonger

De consulent zei: “Ja de mannen zoeken vaak een vrouw die 10 jaar jonger is en als ik voor jou iemand moet gaan zoeken die 10 jaar jonger is, dat gaat niet lukken, dus dat kunnen we niet afspreken.” Dat vond ze heel confronterend en het gaf haar het gevoel van: “Oh wat…. ik ben moeilijk bemiddelbaar?!”. Het gaf haar eigenlijk het idee dat ze als minder aantrekkelijk gezien werd. Letterlijk dacht ze: “Ben ik dan afgeschreven als partner?” Terwijl ze me dit vertelde, riep het bij mij een beetje het beeld op wat ik ook wel eens in van die Hollywood films zie, van een rijke mooie krachtige vrouw die dan door haar man ingeruild wordt voor een… om het maar even heel oneerbiedig te zeggen, zo’n jonge ‘bimbo’. Die dan in de film ook helemaal neergezet wordt als knap, maar oppervlakkig en dom. In werkelijkheid kom ik dergelijke vrouwen zelden tegen, maar op de film zie je ze geregeld. En dat is het beeld dat het verhaal van Patricia bij me opriep. Alsof zij zich zo’n vrouw voelde. Bij voorbaat. Door wat de consulent vertelde. Ze herkende dat ook wel.

Jonger

Hieronder een aantal voorbeeld vragen:

• Welke dag of welk moment uit het afgelopen jaar zou je willen herbeleven? • Wat is de meest waardevolle les die je het afgelopen jaar hebt geleerd? • Waar ben jij het meest dankbaar voor? • Op welke eigen prestatie van het afgelopen jaar ben je het meest trots? • Welke goede eigenschap heb jij het afgelopen jaar te weinig benut? • Waar ga jij jezelf over een jaar mee feliciteren? • Wat zou je het komende jaar doen als geld geen rol speelde? • Je hebt een half jaar zonder de gewone verplichtingen, daarna kan je terugkeren naar je ‘oude leven’. Hoe zou je deze periode invullen? • Wanneer je volgend jaar terugkijkt naar je genomen foto’s, wat staat er zeker op? • Wat ga je dit jaar doen dat niemand van je verwacht?


Tip 3: Ga er even tussen uit

Wanneer je geen zin hebt om thuis te blijven, ga er dan lekker op. Ik snap dat dat in je eentje lastiger is, maar thuis ben je ook alleen. En binnen in je eigen huis kom je zeker geen partner tegen. In alle steden in Nederland zijn leuke singles te vinden. Vind jij een weekendje weg te krap en zoek je liever de zon op. Dan is dat zeker ook een optie. Zo worden er door verschillende organisaties singlereizen georganiseerd, je kunt natuurlijk ook voor een normale vakantie kiezen. Een aantal warme gebieden waar je heen zou kunnen gaan: Canarische Eilanden, Zuid-Afrika, Curaçao, Cuba of Colombia. Houd jij liever van een vakantie in de sneeuw, ga dan bijvoorbeeld naar: Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden of bijvoorbeeld Lapland. Wellicht dat je daar andere leuke singles tegen het lijf loopt.

Tip 3: Ga er even tussen uit

Tip 4: Daten is nog steeds een optie

Op de bank liggen, een traantje wegpinken bij de zoveelste romantische komedie kan best lekker zijn, maar het kan er ook voor zorgen dat je je slechter gaat voelen. Je kunt je behoorlijk eenzaam voelen, maar je bent zeker niet de enige die single is. Dus waar wacht je nog op? Kom jij in je dagelijkse leven niet zoveel potentiële partners tegen en werkt daten ook voor jou niet? Dan kunnen wij, Mens & Relatie wellicht iets voor je betekenen.

Tip 4: Daten is nog steeds een optie

Tip 5: Behoud je gewoontes

Naast het denken aan anderen, is het ook belangrijk om aan onszelf te denken. Dit doen we bijvoorbeeld door goede gewoontes vast te houden. Dan denk ik aan gezond eten en regelmatig sporten. Iemand die gezond is, vind echt makkelijker een partner. Het is belangrijk ok gezond te blijven. Sporten zorgt ervoor dat je je van binnen en van buiten goed voelt. De meeste mensen beginnen vaak met deze gewoonte in het nieuwe jaar. Deze gewoonte wordt namelijk toegevoegd aan het lijstje “nieuwe, gezonde voornemens”. Het zou toch veel beter zijn als we voor het hele jaar starten met deze gewoonte?

 

Tip 5: Behoud je gewoontes

Tip 6: Leg jezelf in de watten

Het hebben van een relatie met de geschikte partner, kan je een goed gevoel geven, echter moeten we eerst goed voor ons zelf zorgen. Het behouden van gezonde gewoontes is belangrijk, echter is het net zo belangrijk om af en toe een ontspanningsdag in te plannen. Slaap lekker uit, kies voor een uitgebreid ontbijt, maak een heerlijke wandeling of laat je een keer goed masseren. Organiseer een ontspanningsdag waarbij je alleen de dingen doet, die voor jou goed voelen. Probeer daarbij alle negatieve prikkels te veranderen in positieve. Zet bijvoorbeeld je telefoon lekker uit, om heerlijk tot jezelf te komen.

 

Tip 6: Leg jezelf in de watten

Bonustip: Neem de ruimte om tot je zelf te komen

Jezelf in de watten leggen is echter niet altijd voldoende om goed in je vel te zitten. Neem ook ruimte voor bezinning. Juist als single zijnde kun je deze tijd benutten om aan jezelf te denken en kritisch na te denken over wie jij bent en wat jij wil. Gebruik deze tijd dus om op papier te zetten wat jij zo fijn vindt aan jezelf en waar je nog in zou willen groeien. Waar sta je momenteel in het leven? Wat wil je het komende jaar bereiken?

 

Waar moet voor jou een eventuele toekomstige partner aan voldoen? Waar zie jij jezelf over tien jaar? Dit zijn allemaal vragen waardoor jij vol zelfvertrouwen kan beginnen aan jouw toekomst en geluk. Kom je er na het stellen van deze vragen achter dat je toe bent aan een relatie. Dan kunnen wij, Mens & Relatie jou daar bij helpen. Wij helpen niet alleen bij het vinden van een geschikte partner, maar ook bij jouw persoonlijke ontwikkeling, zodat jij niet alleen je persoonlijk geluk vindt, maar ook je relatiegeluk. Dat is een win-win situatie toch?

Bonustip: Neem de ruimte om tot je zelf te komen