Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Wat willen mannen absoluut niet horen?

Dé vijf woorden die volgens Australische datingexpert Louanne Ward de oorzaak zijn dat er nog zoveel vrouwen vrijgezel zijn, zijn de woorden: ’Ik heb geen man nodig.’

 

Ik raad het ook echt af om de zin hardop te zeggen, want: wat je uitstraalt, trek je aan. Google eens op deze zin en vind je gek genoeg eigenlijk alleen artikelen die het aanmoedigen en je redenen geven waarom je inderdaad geen man nodig hebt. Mannen daarentegen verliezen automatisch hun interesse als vrouwen dit zeggen tegen ze. De uitspraak staat voor hen dus ook in het lijstje van ‘minst sexy uitspraken van vrouwen’. Want, wat hebben ze dan te bieden als ze toch onnodig gevonden worden?

Wat willen mannen absoluut niet horen?

Hebben vrouwen eigenlijk echt geen man nodig, of ligt dat toch net iets anders? Tot op zekere hoogte is deze uitspraak natuurlijk wel waar. Vrouwen hebben tegenwoordig ook geen man meer nodig, als het gaat om onafhankelijkheid of zichzelf financieel kunnen onderhouden. Ook hebben de meesten hun eigen sociale kring en vinden ze hun eigen vrijheid om dingen te doen die ze leuk vinden, erg belangrijk. Het zijn daarom ook vaak de onafhankelijke, zelfverzekerde en financieel stabiele vrouwen die deze opmerking sneller zullen maken. Ze kunt jezelf prima onderhouden en je kun oprecht gelukkig zijn zonder partner. Toch zijn er bepaalde dingen die mannen de vrouwen kunnen geven die ze eigenlijk echt wel nodig hebben.

En dit geldt voor zowel mannen als vrouwen, want tot op zekere hoogte hebben we elkaar juist wél hard nodig. Het samen lachen, huilen, het voor elkaar zorgen en de affectie die je voor elkaar hebt. Mensen hebben dit nu eenmaal nodig. Je kunt in je eentje niet samen zijn.

“Ik heb geen man nodig.” Deze uitspraak is dus deels wel waar, je hebt in feite ook helemaal geen man nodig. Wat je nodig hebt, zijn de dingen die een man jou kan geven. Zoals het lachen en huilen, de steun en de affectie. Natuurlijk is het belangrijk om onafhankelijk te zijn, en je geluk niet af te laten hangen van een ander persoon. Maar jezelf kunnen openstellen naar iemand anders toe die je echt vertrouwt en het toelaten dat iemand je gelukkig maakt, is wat ons mens maakt. We zijn nu eenmaal sociale dieren.


De vraag is ook wat jij voelt als iemand zou zeggen: “Ik heb geen vrouw nodig” of stel dat jouw zus/broer zou zeggen: “ik heb geen zus of geen broer nodig”. Dat komt binnen, toch? Je voelt dat dat geen basis is voor verbinding. Dan zeg het ook niet tegen elkaar. Met “ik heb jou niet nodig” creëer je afstand. Je trekt een muurtje op. En deze mindset helpt gewoon echt niet tijdens het daten.

Helpt dit om beter te daten? Lees dan ook mijn blog over het bakken van een appeltaart.