Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Kom je wanhopig over? -vervolg-

Zoals in het eerste deel van de blog ‘Kom je wanhopig over’ besproken werd, komt wanhoop voort uit een tekort aan geluk en tevredenheid met jezelf en het eigen leven. Hierdoor gaat men op zoek naar externe manieren om gelukkig te worden en die leegte op te vullen.

 

Van de daken schreeuwen dat je op zoek bent naar een partner, is niet de meest effectieve methode. Door onderstaande tips te volgen zul je op een oprechte manier geïnteresseerd en attent overkomen bij de ander.


Maak jezelf zichtbaar en wees geen muurbloempje

Durf te stappen uit je comfortzone en zorg ervoor dat je opvalt. Trek wat leuks en opvallends aan, verwen jezelf met een nieuw kapsel en ga naar plekken waar je nooit eerder durfde te gaan. Vind een balans tussen te stil zijn en te veel praten. Dat een man de eerste stap moet nemen om een vrouw te versieren, is verleden tijd. Neem het voortouw en stap af op die leuke vent. Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar als jullie beiden blijven wachten op de ander, is de kans groot dat er niets van komt en zo een mooie kans misloopt.

Geef subtiele hints

Vaak zien zowel mannen als vrouwen het niet in dat iemand hen leuk vindt. Hierbij is het verstandig om diegene subtiele hints te geven. Wees niet te direct en opvallend, maar laat wel merken dat je interesse hebt. Door teveel op te vallen en te hard je best te doen, kan je snel bestempeld worden als wanhopig en werkt dit averechts. Want wie wilt nou een wanhopige vrouw/man aan de haak slaan?

 

Men zegt dat de beste voorspeller van gedrag in de toekomst, relevant gedrag uit het verleden is. Veel mensen hebben geen goede herinneringen over gehouden van mislukte versierpogingen. Het wordt eens tijd om te onderzoeken waar het steeds mis gaat. Het zit vaak in het gebrek aan zelfvertrouwen die men uitstraalt. Dit uit zich in een verkeerde lichaamstaal en gesprekskeuze, de manier waarop je jezelf voorstelt, hoe en wanneer je oogcontact maakt en de angst om afgewezen te worden.

Het beste wat ik jou kan adviseren is om een ontmoeting vooraf te visualiseren. Zo’n visualisatie kan je helpen zelfvertrouwen uit te stralen, je lichaamshouding te veranderen en hem/haar recht in de ogen te kijken. Denk goed na wat je over jezelf wilt vertellen. Schep niet op over je kwaliteiten, behaalde diploma’s en goede baan. Met de tijd zullen deze goede kwaliteiten ontdekt worden. Toon vooral interesse in de ander en laat hem/haar zijn verhaal vertellen. Zo laat je zien dat je geïnteresseerd bent en goed kunt luisteren.

 

Nu je klaar bent met het visualiseren en meer zelfvertrouwen hebt, zou ik zeggen: neem eens diep adem en stap op je droomdate af!

 

Wil je weten hoe je de ware kunt vinden, hem/haar kunt aantrekken, hem/haar kunt motiveren en met hem/haar kunt trouwen? Lees dan mijn volgende blogs.