Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Zielsverwanten en zelfmedelijden

Relaties voltrekken zich in fasen. Nadat de eerste verrukkelijke weken en maanden voorbij zijn wordt het tijd voor de realiteit. Dat betekent niet dat de harmonie en intimiteit voor altijd verdwenen zijn. Maar het betekent wel, dat de tijd van romantiek die helemaal vanzelf aanwezig is, voorbij is. Het wordt nu tijd voor de realiteit. En dat betekent dat je romantische uurtjes inplant, net zoals iedere andere afspraak.


Leer elkaar kennen

Relaties voltrekken zich in fasen. Nadat de eerste verrukkelijke weken en maanden voorbij zijn wordt het tijd voor de realiteit. Dat betekent niet dat de harmonie en intimiteit voor altijd verdwenen zijn. Maar het betekent wel, dat de tijd van romantiek die helemaal vanzelf aanwezig is, voorbij is. Het wordt nu tijd voor de realiteit. En dat betekent dat je romantische uurtjes inplant, net zoals iedere andere afspraak. En het is belangrijk. Romantiek houdt de liefde spannend. Lekker samen eten, naar de film gaan, gezellig avondje. Probeer erachter te komen wat jullie samen fijn vinden. Dit betekent niet dat je, je in elkaar gezelschap als lammetje, moet gedragen. Als je altijd maar lief bent, ben je gedwee, maar ook saai. Wees duidelijk, wees je zelf. En heb vooral niet teveel zelfmedelijden.

Leer elkaar kennen

Maak jezelf gelukkig!

Zelfmedelijden is één van de redenen waarom relaties stuk lopen. Eigenlijk stikt onze planeet van de mensen die niets liever doen dan eindeloos klagen en zeuren. We zijn dagelijks geërgerd en gefrustreerd door andermans gedrag. We zetten we ons zelf onder te grote druk en vergeten om in ons dagpatroon op gezette tijden plezier, amusement en ontspanning in te lassen. Dan worden we ongelukkig. Laat dit niet gebeuren! Elk moment van je leven kun je zelf kiezen welke richting je in wilt slaan. En elke keuze heeft consequenties voor de toekomst. Dus ga aan de slag. Doe iets voor je eigen geluk. Geloof erin dat het allemaal goed komt. Zodra je het geluk zelf in handen neemt, zul je vanzelf meer tevreden worden. Alleen al het gevoel dat je iets goed voor jezelf doet is ongelooflijk inspirerend.

 

Mijn vraag aan jou: wat doe jij voor je eigen geluk?

Maak jezelf gelukkig!