Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Beste Liselotte: Heftige zenuwen

Sommige mensen raken snel nerveus. Vlak voor een (eerste) date is het perfecte moment voor deze zenuwen om je plannen in de war te gooien. Zit je in de auto op weg naar je date, voel je je ineens zo misselijk en beroerd door de nervositeit dat je moet braken. Dan komt de neiging om af te bellen. Wat kun je doen om de neiging te negeren en toch op date te gaan?


Spanning is niet gek

Als zoiets je overkomt kun je grofweg twee dingen ondernemen die je helpen te kalmeren. Allereerst kun je even een momentje voor je zelf pakken en je lichamelijk ontspannen als je dergelijke zenuwen op voelt komen. Zet eerst die auto aan de kant, sluit je ogen en focus je op je ademhaling door je handen op je buik te leggen. Dit is een gemakkelijke en behulpzame ontspanningsoefening, waardoor je een relaxed gevoelen zal krijgen.

 

Een ander ding wat je kunt doen is jezelf een peptalk geven. Duivelse gedachten die rampscenario’s en een minderwaardigheidsgevoel oproepen veroorzaken jouw spanningen. Vat de date niet op als een mogelijke catastrofe, want je vooraf druk maken of het wel lekker gaat lopen is geen magische bezweringsformule die de kans kleiner maakt dat het daadwerkelijk geen ramp wordt. Probeer de waarde van het afspraakje te relativeren.

 

Leg niet zo veel druk op jezelf. Je hoeft vanavond niet te bepalen of je morgen de trouwakte al tekent. Maak er vooral een gezellige date van. Twijfel niet of je wel in de smaak valt, je bent leuk genoeg!

Spanning is niet gek