Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

10 Tips voor je eerste date

Het is zo ver. Vanavond heb je een eerste date. Dit is erg spannend, want je wilt een zo goed mogelijke indruk maken. Deze avond moet en zal goed verlopen. De eerste date is vaak alles bepalend. Wanneer de eerste date tegenvalt, zal er geen tweede date meer inzitten. Hoe wordt deze date succesvol?


Hierbij geven we je 10 tips die je zeker kunnen helpen tijdens jullie eerste date

 

  • Trek iets aan waar je, je lekker in voelt. Het is belangrijk dat je zeker bent van jezelf. Zowel mannen als vrouwen vinden het aantrekkelijk als iemand zelfvertrouwen uitstraalt Trek niet je meest korte rokje aan, maar wees ook niet te ‘gewoontjes’. Het is de eerste date en je mag dan best laten zien dat je daar je best voor hebt gedaan.

 

  • Een drankje kan goed werken om het ijs te breken, maar drink niet te veel. Zorg ervoor dat je de controle over jezelf niet verliest. Hierdoor kun je voorkomen dat je dingen zegt die je normaal niet zou zeggen.

 

  • Praat niet over vorige relaties. Dit is zowel bij mannen als bij vrouwen de grootste irritatiefactor. Je wekt daar geen interesse mee. Het is dus belangrijk om pas weer te gaan daten wanneer je over je ex heen bent.

 

  • Hou de eerste afspraak kort, licht en luchtig en bedenk samen wat leuk zou zijn om de volgende keer samen te ondernemen. Zo voorkom je dat het een soort sollicitatiegesprek wordt.

 

  • Wees niet té hongerig naar een nieuwe relatie. Take it easy en doe rustig aan. Dit is pas de eerste date, hier wil je elkaar beter leren kennen. Iemand die te hard van stapel loopt schrikt een ander af.
  • Op een eerste date wil je een gezellig en leuk gesprek voeren. Maak er dus geen kruisverhoor van. Geef hem of haar niet het idee dat je meteen alles over zijn of haar privé-leven wilt weten.

 

  • Toon interesse en stel vragen. Zowel mannen als vrouwen houden ervan om over zichzelf te praten. Hier kan vervolgens weer een leuk gespreksonderwerp uit komen.

 

  • Geef een complimentje, maar doe dit wel gemeend. Geef bijvoorbeeld een compliment over iets waar iemand geïnteresseerd in is.

 

  • Ga na de eerste date niet meteen met hem of haar mee naar huis. Op deze manier houd je het spannend, zowel voor jezelf als voor de ander. Zeg bijvoorbeeld dat je de dag erna weer vroeg op moet of dat je moet werken. Breng het wel subtiel over, zodat hij of zij wel merkt dat je (wellicht) nog wel een tweede date zou willen.

 

  • En last but not least. Blijf vooral jezelf. Je bent leuk zoals je bent en je hoeft je niet anders voor te doen.