Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Hoe maak je van het telefoongesprek een succes

Wat moet je als single doen om van het eerste telefoongesprek tot een succes te maken. Nou, in ieder geval niet wat John en Marja deden. John is een succesvol architect in ruste. Hij is 62 jaar, ziet er goed uit, een vlotte vent, die een aantrekkelijke charmante vrouw tussen de 50 en 60 zoekt. Echt een man waar ze bij Mens & Relatie hele goede voorstellen voor hebben.


Wat moet je als single doen om van het eerste telefoongesprek tot een succes te maken

Nou, in ieder geval niet wat John en Marja deden. John is een succesvol architect in ruste. Hij is 62 jaar, ziet er goed uit, een vlotte vent, die een aantrekkelijke charmante vrouw tussen de 50 en 60 zoekt. Echt een man waar ze bij Mens & Relatie hele goede voorstellen voor hebben.

 

Maar met de eerste kandidaat ging het gelijk al mis. Binnen drie minuten zei hij, dat hij wel wilde dat ze bij hem kwam wonen. Dat kwam even rauw op haar dak! Ik begrijp het wel, hij bedoelde dat hij in een prachtig zelf ontworpen huis woont en daar niet graag weg zou willen. Maar geen enkele vrouw zal hier positief op reageren.

Een kort gesprek

Zijn consulent besprak het met hem en hij beloofde beterschap. Hij werd voorgesteld aan Marja. Een fantastische vrouw. Ze wilde de eerste afspraak met hem over vier weken. Hij haakte af. Hij verzon een smoes en belde haar af. Ik begrijp haar wel: ze heeft een een eigen bedrijf wat ze binnenkort gaat verkopen. Daarom is het nu even een drukke tijd voor haar. Maar voor een afspraak met John had ze gewoon even tijd moeten maken, daar is het belangrijk genoeg voor. Nu hebben twee mensen die zo goed bij elkaar passen dat het bijna lijkt of ze voor elkaar geschapen zijn, elkaar mis gelopen. De tweede afspraak voor deze uitstekend bemiddelbare man, die twee keer een kans op geluk mis liep, door onhandigheden tijdens het telefoongesprek. Wat zonde!

 

Mijn advies? Hou het telefoongesprek gezellig, oppervlakkig en beperk het tot een paar minuten. Maak een afspraak en ontmoet elkaar.

Een kort gesprek