Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Past de prins(es) op het witte paard wel in jouw leven?

We willen allemaal een warme, intieme relatie. Het maakt niet uit of we oud of jong zijn, homo- of heteroseksueel; we zoeken allemaal de ware om ons leven mee te delen. Het probleem is vaak niet dat we onze Prins op het Witte Paard of onze Prinses in het Kasteel nog niet hebben ontmoet, maar dat we onszelf nog niet hebben veranderd in de juiste persoon voor iemand anders.

 

De eerste stap bij de voorbereiding op het aangaan van een nieuwe relatie is zeker weten dat je het ook echt wilt. Iemand in je leven accepteren betekent bereid zijn een deel van je levensruimte en onafhankelijkheid op te geven, maar dat geld ook voor je eenzaamheid. Je moet je manier van leven en routine waaraan je bent gewend veranderen. Je dient bereid te zijn om te delen en compromissen te zoeken voor de onderdelen van je leven die je eerder als persoonlijk beschouwde en verdedigde.


Lijst eigenschappen ideale geliefde staat liefde in de weg

We hebben allemaal een lijst van eigenschappen die de ideale geliefde moet hebben. Maar die lijst staat ware liefde alleen maar in de weg! Vergeet het plannen van je leven met iemand die tegemoet komt aan de criteria voor een bepaalde lengte, vorm, kleur, leeftijd, achtergrond, sociale status of politiek standpunt. Wees bereid om met iemand te leven die je vlinders in je buik bezorgt en je leven in een opwaartse spiraal brengt. Dat kan iemand zijn die je vandaag ontmoet of al jaren kent. Het kan de nieuwe secretaresse van je baas zijn of de manager van je bedrijf.

 

Eén ding is hij of zij zeker niet en dat is de Prins op het Witte Paard of de Prinses in het Kasteel. Die zijn er al vandoor met jonkvrouwen of ridders in hun glanzende harnassen. Mocht je wachten op het vinden van een glazen muiltje of het horen van het geluid van een hinnikend paard voor je deur, dan heb ik het nieuws voor je: je zult altijd blijven wachten.