Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Moet ik dan maar genoegen nemen met minder?

Moet ik dan maar genoegen nemen met minder?

Deze vraag wordt me geregeld gesteld. Soms wanhopig, dan weer cynisch of zelfs boos, een enkele keer serieus. Maar in alle gevallen in een reactie op mijn feedback op de partnerwens van diegene. Bijvoorbeeld een vrouw van 1.79m die perse een langere man wil. Charlene vergeet daarbij, dat ze ouder dan 50 en hoog opgeleid is. In die leeftijd/opleidingscategorie is het aantal vrouwen (veel) groter dan het aantal mannen. Als je dan ook nog alle mannen die kleiner dan 1.80m af laat vallen, wordt de kans dat je iemand vindt die bij je past en met wie je een gelukkig leven kunt leiden, wel erg klein. En is dat laatste niet belangrijker dan de lengte van die man? Ja! Ik ken genoeg stellen waarbij de vrouw langer is dan de man die heel gelukkig samen zijn. Ik ken geen enkel stel waarbij het feit dat de man langer is dan de vrouw genoeg is voor een fijn leven samen.

Moet ik dan maar genoegen nemen met minder?

Ervaring

Genoegen nemen met minder? Zeker niet! Integendeel. Juist als je die onzinnige belemmeringen laat vallen, hoef je geen genoegen te nemen met minder. Zij heeft het over minder lengte, ik heb het over minder relatiegeluk. Dus minder lichaamslengte, meer relatiegeluk. Zoiets. Nou, je begrijpt hoop ik wat ik probeer over te brengen…

 

Hetzelfde had ik laatst toen ik een partner zocht voor een vrouw die liever geen kale man heeft. Een hele leuke man die qua niveau en leefstijl een prima partner zou zijn geweest, heb ik niet aan haar voorgesteld. Er was namelijk nog een andere vrouw die heel goed bij hem zou kunnen passen. Daar zag ik geen belemmeringen. En ik gun hem natuurlijk ook een vrouw die hem graag ziet. Niet iemand voor wie hij tweede keuze is…

Ervaring

Maar ook mannen kunnen er wat van

Wat denk je van Joost, die perse een vrouw wil die 15 jaar jonger is? Die zijn er genoeg, maar ik ken er geen één die met hem zou willen samen leven. Hij is helaas niet zo vitaal en jeugdig als hij zelf denkt. En dan Vincent, die graag een mooie vrouw wil, leuk, spontaan, veel lachen, omdat hij daar blij van wordt. Hij heeft namelijk nogal last van zwaarmoedigheid. Hij woont in een donker huis, heeft een saaie baan en rijdt in een barrel van een auto. De vrouw die hij voor ogen heeft is het type stewardess. Helaas… deze vrouwen zijn er wel, maar ze zullen niet op hem vallen.

Maar ook mannen kunnen er wat van

Dat is nu het speciale aan matchmaking

Het is over een weer! Moraal van het verhaal: wil je gelukkig worden? Zoek dan iemand die bij jou past. Niet bij het ideaalplaatje dat je van een partner hebt. Maar zoek iemand met wie je gelukkig kunt samen leven. Dat ideaalplaatje valt in de loop van de tijd weg. Of je het samen fijn hebt blijft.

Dat is nu het speciale aan matchmaking