Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Een succes maken van de eerste ontmoeting

Wat kunnen singles doen om een succes te maken van hun eerste ontmoeting? Daar kun je veel aan doen! Allereerst bij de voorbereiding van de eerste ontmoeting.

 

Wat kunnen singles doen om een succes te maken van hun eerste ontmoeting?


Wees positief

Daar kun je veel aan doen! Allereerst bij de voorbereiding van de eerste ontmoeting. Iedereen krijgt van Mens & Relatie bij een partnervoorstel een profielschets van de voorgestelde partner. Daarin staan ook de interesses. Hoeveel moeite is het om die te onthouden? Sommige mensen hebben hun woordje al klaar: “Ik interesseer me helemaal niet voor …”. En op die puntjes komt dan de hobby van die ander. Wat een domme opmerking!

 

In de eerste plaats is dit een afwijzing van die ander. Je bent nog niet begonnen met kennismaken en je wijst al af. Lekker handig. In de tweede plaats gaat het helemaal niet om jou, het is de hobby van de ander. Probeer liever te ontdekken wat maakt dat die ander dat zo boeiend vindt. Jouw doel is toch om die ander te leren kennen? Niet om over die ander te oordelen. Dat is waar het heel vaak mis gaat.

Wees positief

Daten is anders dan solliciteren

De tweede valkuil waar veel mensen in vallen is dat ze ofwel vreselijk hun best doen goed over te komen (alsof ze gaan solliciteren), ofwel juist om dat niet te doen het tegenovergestelde gedrag vertonen, zo van “je neemt me maar zoals ik ben”. Allebei is onhandig en werkt niet. Hou liever de middenweg aan. En wees niet zo met jezelf bezig. Voor die ander is het ook super spannend om jou te leren kennen. Stel elkaar liever gerust, als je allebei ontspannen bent wordt de ontmoeting veel leuker.

 

En dat zou je doel van de eerste ontmoeting moeten zijn. Om er voor allebei een leuke ontmoeting van te maken. Niet meer en niet minder.

Daten is anders dan solliciteren