Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Hoe belangrijk is uiterlijk

Het uiterlijk is niet het belangrijkste hoor, het gaat tenslotte om het innerlijk, dat is wat mensen zeggen. Maar ondertussen bepalen we in de eerste vijf minuten of iemand ons aanstaat of niet. En op grond waarvan? Het innerlijk kun je nog helemaal niet bepalen, als je heel eerlijk bent, heb je alleen maar het uiterlijk en de uitstraling om je mening op te vormen. Daar zit de kracht en daar zit het gevaar.

 

De kracht er van is, dat we mensen snel kunnen inschatten. Het gevaar, dat we er vaak naast zitten. En dat is vooral het geval als je hoopt iemand te ontmoeten die misschien, eventueel, hopelijk jouw toekomstige levenspartner wordt. Want dat speelt toch door je hoofd als je elkaar ontmoet voor een eerste kennismaking. En als je dat probeert te onderdrukken, verhoog je de spanning voor jezelf alleen maar.


Een verzorgd uiterlijk en een ontspannen uitstraling

Beter is het om het gevoel van “Spannend!” voor jezelf toe te geven en er vervolgens geen aandacht meer aan te schenken. Besteed liever aandacht aan je uiterlijk: kleed je verzorgd, maar niet overdadig. Als je een man bent, zorg dan vooral dat je schoon bent, fris ruikt, je nagels verzorgd zijn, je haren gewassen en goed geknipt. Dit zijn zaken die vrouwen belangrijk vinden, zo bleek uit menig onderzoek. Als je een vrouw bent, kleed je dan vrouwelijk doch niet overdreven, lichte make-up kan mooi zijn, dikke lagen make-up stoot af, net als een enorme wolk parfum.

Een verzorgd uiterlijk en een ontspannen uitstraling

Uitstraling voorop!

Zorg allebei dat je redelijk netjes gekleed gaat, maar wel in kleding die lekker zit, zodat je je ontspannen voelt. En de juiste uitstraling hebt. Sommige mensen zijn daarin ronduit paradoxaal: ze willen door de ander geaccepteerd worden zoals ze zijn, maar beoordelen die ander glashard op hun eerste indruk. Liever zie ik het precies andersom: besteed aandacht aan je eigen uitstraling en uiterlijk, maar als je de ander ontmoet, hou dan je geest open: “Don’t judge the book by the cover”. Hou er rekening mee dat het voor die ander ook spannend is. Zelfvertrouwen maakt mooi. Bij zo’n eerste kennismaking kom je allebei misschien niet zo tot je recht. Gun jezelf en die ander een tweede kans. Als je elkaar leuk vindt, zul je merken dat je je gaat verheugen op de volgende ontmoeting.

Uitstraling voorop!

Wie zich verheugd, wordt mooi.