Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Een gezonde geest, in een gezond lichaam, zorgt voor een gezonde relatie

Iedereen kent de uitspraak ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ en vrijwel iedereen is het daarmee eens. Toch leven de meeste mensen in de dagelijkse praktijk niet zo gezond als ze zouden willen, of als ze zouden moeten. Dat is niet altijd erg, maar als je op zoek bent naar een relatie, is een gezonde levensstijl belangrijker dan je misschien denkt.


Een gezonde leefstijl is meer dan alleen voeding

Inmiddels werk ik met plezier als vitaalcoach en ervaar ik dagelijks in mijn praktijk wat de effecten zijn van een gezonde levensstijl. Ik geloof heilig in een holsitische aanpak: gezond leven is meer dan alleen letten op wat je eet en drinkt. En er is een groot verschil tussen je minimaal gezond en optimaal vitaal voelen. Een gezonde levensstijl gaat daarom over voeding, beweging én persoonlijke ontwikkeling. Schenk je aan alle drie deze aspecten voldoende aandacht, dan brengt dat helderheid in je denken en gevoel.

Een goede balans, voor een gezond leven

Als je aan de slag gaat met de juiste voeding, eet je niet meer alleen, je voedt jezelf ook echt. Het resultaat van goede voeding is niet alleen voelbaar in je energielevel. Het stelt je ook in staat helderder te denken en je geest te voeden. Ook door op de juiste manier te bewegen, sterk je jouw lichaam én geest. Je ziet er beter uit, maar voelt je ook krachtiger en dat straal je uit. Je weet beter de balans te vinden tussen inspanning en ontspanning. Beide zijn belangrijk voor een goede balans in je leven. Aandacht besteden aan je persoonlijke ontwikkeling is eveneens een must.

Wees bewust!

Door bewust te kijken naar de dingen die je doet, de manier waarop je ze doet, de dromen en ambities die je hebt, krijgen ze letterlijk en figuurlijk vorm. Je intuïtie krijgt meer ruimte, waardoor je beter voelt wat er wel en niet bij je past. En ook wie er wel en niet bij je past. Het één kan eigenlijk niet zonder het ander en alle drie de aspecten beïnvloeden elkaar. Hoewel ieder coachingstraject anders is, komen als vanzelf alle aspecten aan bod. Wie met coachgesprekken niet verder komt, kan veel hebben aan een sport- of bewegingssessie. Lukt het niet om goed voor jezelf te zorgen, dan vraagt het waarom vanzelf om aandacht. En vice versa.

 

Een gezonde levensstijl draait dan ook voor een groot deel om bewustwording. Bewustwording van jouw wensen, jouw dromen en de keuzemogelijkheden die je hebt. Bewustwording van hoe jij daarin – ondanks eventuele angsten – de juiste keuzes kunt maken. Voor jezelf, je werk en je ambities, maar ook voor de juiste partner.

 

Jacqueline Aarts Eigenaar Vibescoach

Meer weten? Kijk dan op: www.vibescoach.nl