Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

10 flirttips voor deze zomer

10 flirttips voor deze zomer

Het is zomer. Mooi weer, de mensen lijken mooier en de terrasjes zitten vol tot laat in de avond. Je voelt je vrolijk en je voelt je vrij. En toch baal je wel een beetje dat je niemand hebt om dit gevoel mee te delen. Samen is de zomer namelijk nog veel mooier dan alleen! Het perfecte moment dus om eindelijk die ene leuke kerel of dame te ontmoeten waar je al zo lang naar op zoek bent. Stel je ziet hem of haar daar plots staan; jouw droomprins(es). Hoe maak je dan duidelijk dat je hem of haar wel ziet zitten? Je voelt je misschien nerveus of onzeker en bang om iets verkeerd te doen. Je wil niet te hard van stapel lopen en deze persoon wegjagen, maar ook niet je kans laten schieten door geen actie te ondernemen. Flirten is dan ook een kunst die niet iedereen even soepel af gaat. Toch hoef je echt geen charmeur te zijn om succes te boeken. Wij helpen jou de zomer door met deze flirttips (die ook nog eens geschikt zijn voor iedereen)!

10 flirttips voor deze zomer

Tip 1

Werk met lichaamstaal. Zorg dat het eruit ziet alsof je plezier hebt, lach en maak oogcontact. Dit maakt je niet alleen aantrekkelijker, maar ook toegankelijker voor anderen. Deze tip is juist ook erg handig als je zelf niet zo’n waaghals bent die snel op de ander af stapt. Je zorgt er namelijk subtiel voor dat hij of zij de eerste zet maakt!

Tip 1

Tip 2

Zorg dat je er goed verzorgd uit ziet en draag leuke kleren waar jij je goed in voelt. Ook een lekker luchtje mag niet ontbreken. Geur is namelijk ontzettend belangrijk om aantrekkingskracht te creëren. Zo voel jij je ook zelfverzekerder en dat maakt je zelfs nog aantrekkelijker.

Tip 2

Tip 3

Verwacht niet te veel en ben niet alleen bezig met het resultaat. Houd in gedachten dat flirten eigenlijk maar een spel is en probeer er vooral plezier aan te beleven. Soms win je en soms verlies je, dat hoort er nu eenmaal bij. Laat je dus niet uit het veld slaan wanneer je afgewezen wordt. Zelfs de grootste “casanova’s” lopen wel eens een blauwtje!

Tip 3

Tip 4

Openingszinnen zijn soms handig om het ijs te breken, maar zijn zeker niet nodig (en werken vaak zelfs averechts). Vaak werkt een simpele “hoi” gewoon het beste. Zo kom je het meest oprecht en eerlijk over. Begin het gesprek vervolgens met simpele ditjes en datjes (“Lekker weertje vandaag, vind je niet?”).

Tip 4

Tip 5

Je kunt er voor kiezen om bepaalde “attributen” mee te nemen die het makkelijker maken om een gesprek te beginnen. Denk bijvoorbeeld aan een t-shirt met een leuke tekst, of een ketting met een bijzondere hanger. Dit kan je ook een houvast bieden voor het geval het gesprek vast dreigt te lopen.

Tip 5

Tip 6

Wees niet te direct. Het is de kunst om de interesse van de ander zo lang mogelijk vast te houden. Wanneer je te snel laat merken interesse te hebben zal de ander verveeld raken en afhaken.

Tip 6

Tip 7

Probeer subtiel lichamelijk contact te maken. Raak bijvoorbeeld zijn of haar schouder of arm aan wanneer je met elkaar praat. Doe dit niet te snel en let wel goed op hoe de ander hier op reageert. Stop als je merkt dat hij of zij het niet prettig vindt. Wanneer je merkt dat de ander positief reageert (of in ieder geval niet negatief) op jouw aanrakingen dan ziet hij/zij jou waarschijnlijk ook wel zitten.

Tip 7

Tip 8

Toon interesse en laat vooral de ander praten. Stel dus ook veel vragen (vraag naar hobby’s, interesses, reizen, etc.) Probeer niet te zware of saaie onderwerpen te bespreken (blijf bijvoorbeeld niet te lang over jullie werk praten).

Tip 8

Tip 9

Geef de juiste complimenten. Wanneer iemand mooie ogen heeft of een mooie lach zul jij zeker niet de eerste zijn die dit tegen ze zegt. Je zult dan ook niet erg origineel zijn of veel indruk maken. Je kunt beter een opmerking maken over een kenmerk dat minder opvallend is. Bijvoorbeeld: “Ik voel me erg op mijn gemak wanneer ik met jou praat.”Strand-flirt-zomer-samen.

Tip 9

Tip 10

Wees vooral jezelf. Dit is eigenlijk de belangrijkste tip. Natuurlijk wil je jezelf van je beste kant laten zien, maar ga niet liegen of je anders voordoen. Wanneer de waarheid dan boven tafel komt zal dat in de toekomst flink in je nadeel werken.

Tip 10

Wil het, ondanks deze tips, alsnog niet gelijk lukken om een leuke dame of kerel aan de haak te slaan? Geef de moed dan niet meteen op. Bij Mens & Relatie helpen wij jou graag verder, zodat ook jij iemand zult vinden om de zomer mee te delen!


Neem contact op