Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Durf je goede kanten te laten zien

Tijdens een eerste kennismaking is het erg belangrijk om jezelf te zijn. Maar ook om er voor te zorgen dat je je goede kanten laat zien. Een masker dragen is vreselijk vermoeiend en werkt ook niet bij een kennismaking. Maar het tegenovergestelde, alles maar op tafel gooien, is ook niet aan te bevelen.


Eerste kennismaking

Natuurlijk moet je daarbij niet liegen, dat komt altijd uit en dan keert het zich tegen je, maar wel kun je je positieve kanten benadrukken en meer vertellen over dit soort zaken. En wat minder over bijvoorbeeld de ruzie die je met je buurman hebt om een hamer die hij ooit geleend heeft. Ook op andere gebieden kun je laten merken waar je goed in bent, dat is iets anders dan opscheppen. Als je opschept vertel je je medemens ongevraagd hoe geweldig je wel niet bent. Dat komt niet prettig over.

Eerste kennismaking

Laat zien hoe leuk je bent!

Het tegenovergestelde, bescheidenheid is ook niet aan te bevelen, want hoe moet iemand weten wat voor leuk mens jij wel niet bent, als jij nooit eens vertelt wat je allemaal kan, wat zo leuk aan jou is. Je moet jezelf dus profileren en dat kan op een indirecte manier. Kun je bijvoorbeeld heel goed stijldansen, laat dan wat foto’s slingeren waarbij je aan het stijldansen bent. Kun je goed paardrijden, laat dan wat tijdschriften over de paardensport rondslingeren.

 

Je hoeft geen interessante indruk te maken om een prettige gesprekspartner te zijn. Als je maar wel je beste beentje voor zet. En voldoende aandacht aan de ander schenkt. zodat jullie uiteindelijk allebei ongeveer de helft van de tijd aan het woord zijn geweest.

Laat zien hoe leuk je bent!