Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

De juiste uitstraling: meer succes met een partnervoorstel

Ik hoor weleens zeggen: “Een beeld, dat wat iemand van je ziet, zegt meer dan duizend woorden”. En dat klopt ook. Want de snelheid van licht is veel groter dan dat van geluid. We zien dus eerst en horen dan pas wat er gezegd wordt. Maar we zien niet alleen het uiterlijk, juist de uitstraling is van belang.


Vijf stappen voor een gewenste uitstraling

De eerste indruk wordt razendsnel gevormd op basis van zien. Onderzoeken geven aan dat het oordeel bij het ontmoeten van mensen in de eerste 30 seconden plaatsvinden. Maar het gaat nog veel sneller. De laatste inzichten zeggen dat het zou gaan om een fractie van een seconde. We hebben in 0,1 seconde een eerste indruk van iemand. Dus in een oogwenk nemen wij de beslissing of iemand de moeite waard is om in mee in gesprek te gaan, om verder te leren kennen en zelfs of we met deze persoon willen samenleven.

Hoe ziet de ander jou?

Bij een positieve eerste indruk heb je veel geloofwaardigheid bij wat je vervolgens vertelt. Een slechte indruk gaat maar heel moeilijk weg. Het gezegde “you never get a second chance to make a first good impression” is dus maar al te waar.

 

Wat betekent dat voor jou als partnerzoekende?

 

Dat jouw imago ertoe doet. Dat het uitmaakt voor jouw geluk.

 

Maar hoe ziet de ander jou? Als je dat echt wilt weten zijn de volgende vijf praktische en professionele stappen om te komen tot jouw gewenste imago echt iets voor jou.

Hoe ziet de ander jou?

Stappenplan

Stap 1 Bepaal wat voor uitstraling jij wilt in 3 woorden

Ga eens rustig zitten. Misschien zelfs even in een andere omgeving – park of tuin. Laat je gedachten gaan en denk eens terug aan een moment waarop alles lukte en je helemaal in je kracht en element was. Welke 3 unieke kwaliteiten van jou waren toen zichtbaar? Schrijf nu op in 3 woorden wat je wilt dat de ander ziet of ervaart als hij/zij jou ontmoet.

 

Stap 2 Kies de aankleding die bij deze 3 woorden past

Kies je outfit, schoenen, accessoires – zoals sieraden, sjaals, hoeden en tassen – die jij bij deze 3 woorden vindt passen. Zorg dat je kapsel – en voor vrouwen ook de make-up past bij deze 3 woorden. En maak nu een foto van jezelf – of laat deze door een ander maken.

 

Stap 3 Vraag een vriend, vriendin of familielid wat jou bijzonder maakt – in 3 woorden

Laat de foto van jezelf zien of stuur deze aan een 3-tal mensen (vrienden, vriendin of familielid) met de vraag: “Welke 3 positieve woorden omschrijven mij op deze foto het best?”

 

Stap 4 Komen de woorden die het deze mensen gebruiken overeen met wie jij bent en hetgeen dat jij wilt uitstralen

Nee, dan moet je weer aan de slag. Ga niet in discussie, de ander ziet immers wat een ander ziet. Kun je met een andere outfit, andere stijl van haar of bijvoorbeeld een andere gezichtsuitdrukking een ander indruk achterlaten? Maak een nieuwe foto en vraag deze mensen opnieuw hoe je over komt.

 

Stap 5 Je uitstraling komt overeen met wie je bent

Geniet hiervan en ga op zoek naar de partner die hier bij past.

Stappenplan