Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Beste Liselotte: Cadeautje

Vraag jij je ook wel eens af of je op een eerste date een cadeautje mee moeten nemen? Dit is dan natuurlijk ook nog extra moeilijk, want deze persoon ken je eigenlijk nog niet zo goed. Hierbij is het dan cruciaal om aan het motief achter het geschenk te denken. Wat wil je hiermee bereiken, waarom wil je de ander iets geven?


Doel van een cadeau

Wil je bijvoorbeeld de gentleman zijn die meteen met een rode roos (het symbool van de liefde) haar opwacht? Je zult na moeten denken over hoe de ander dit zal zien. Misschien krijgt de vrouw het hier juist benauwd van en geeft dit haar het gevoel dat op date nummer twee al de trouwring als verrassing tevoorschijn komt. Of misschien krijgt ze het idee dat ze met een gladjakker te maken heeft.

Doel van een cadeau

Het gaat om het symbool

Als je er zeker van bent dat een bepaald klein gebaar voor een grote lach kan zorgen, zou je om het ijs te breken wel een cadeautje kunnen geven. Iets onbenulligs of grappigs bijvoorbeeld.

 

Iets liefs zoals een boek dat iemand al jaren zocht en jij hebt, is voor een eerste keer wat veel. Het kan voor een gevoel van ongemak zorgen bij de ander, die wellicht zal denken dat hij/zij iets terug moet doen of geven.

 

Kortom, sta even stil bij wat het cadeautje symboliseert. Met welke insteek wil je het graag geven? Hoe zal de ander hierop reageren? Je eigen beweegredenen begrijpen en de ander aanvoelen, dat is cruciaal om deze vraag voor jezelf te beantwoorden. Maar in de meeste gevallen kun je dat inpakpapier nog maar beter even in de kast laten liggen.

Het gaat om het symbool