Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Beste Liselotte: Ben ik verliefd?

Of je verliefd bent weet en bedenk je niet, maar dat voel je! Voel je de kriebels, het gevoel van blijdschap en moet je de hele dag aan die persoon denken? Dan ben je duidelijk verliefd.

 

Vaak hebben mensen echter al van alles meegemaakt in de liefde, zoals een hart dat te vaak gebroken is of vertrouwen dat te vaak geschaad is. Dan blijven de vlinders in de buik al gauw veilig opgeborgen uit zelfbescherming en voel je weinig tot niets.


Twijfel of je verliefd bent

Misschien voelt het dit keer anders dan voorheen. Ben je minder nerveus of juist meer ontspannen? Voelt het wat benauwender of beangstigender? Klikt je biologische klok en hunkering naar de liefde, waardoor jij je aan pakweg iedereen vast klampt? Veinst hierdoor voor jezelf en de ander een verliefd gevoel? Dit zijn allemaal redenen voor mensen om die vervelende twijfel te voelen. Hoe kun je op zulke momenten met enige zekerheid spreken van verliefdheid? Ga het volgende eens bij jezelf na: is er een bepaalde angst die jou tegenhoudt om verliefd te worden of heb je te hoge verwachtingen? Er kunnen veel gedachten zijn die in de weg lopen, waardoor Cupido niet raak zal kunnen schieten.

Wees eerlijk naar jezelf en de ander

Wees eerlijk naar jezelf. Wat knaagt er aan je? Ligt dit aan iets wat je eerder hebt meegemaakt? Of is er simpelweg te weinig gevoel en kan dit er ook niet komen? Wees vervolgens ook eerlijk naar de ander, bespreek je eventuele angsten en onzekerheid, maar houdt hierbij wel rekening met andermans gevoelens, kwetsbaarheid en geduld.

Weet je het echt niet, verlamd door angst of onzekerheid? Stap er dan eens voorzichtig in. Ga iets aan om zelf uit te zoeken wat je voelt, maar wees er heel alert op dat je de ander geen valse hoop geeft.

 

Geef de liefde de tijd

Liefde op het eerste gezicht voor beide partners gebeurt maar heel weinig in het echte leven. Geef de liefde de tijd: neem de tijd om elkaar te leren kennen en er achter te komen hoe leuk je elkaar vindt. Dan kom je er snel genoeg achter of jij ook vlinders in je buik hebt.