Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Mijn kennismaking met The Matchmaking Institute

Enige tijd geleden zag ik deze banner van ‘The Matchmaking Institute’ voor de eerste keer. Het trok meteen mijn aandacht. Spread the love staat er. Verspreid liefde en dat is nu precies de kern van ons werk. Meer mensen aan een partner helpen. Ik heb wat onderzoek gedaan naar die Lisa Clampitt die op deze banner staat.

 


Kennismaking met The Matchmaking Institute

Ik heb wat onderzoek gedaan naar die Lisa Clampitt die op deze banner staat. Het blijkt dat ze oprichter en voorzitter is van de VIP-Life, mede-oprichter en directeur van The Matchmaking Instituut, professionele matchmaker en relatie-expert voor meer dan een decennium. Daarnaast is ze auteur en heeft ze een New York State Certified Social Worker sinds 1991. Ze werd opgeleid aan de New York University waar ze een BA in Dramatische Literatuur haalde en ontving een Master in Social Work van de Universiteit van Michigan. En het was geweldig om met haar kennis te maken!

 

Ze heeft echt verstand van relatiebemiddeling, durft het gesprek aan te gaan en gaat door muren heen om het niveau van de bureaus wereldwijd omhoog te krijgen. En hier kunnen Lisa en ik elkaar de hand geven. Ook Mens & Relatie zet zich er al jaren voor in om het niveau van de gehele branche te verhogen. Mens & Relatie was immers betrokken bij de oprichting van de A.V.R., de totstandkoming van de Algemene VoorwaardenRelatiebemiddeling van met de Sociaal Economische Raad en de Consumentenbond. En Mens & Relatie is initiatiefnemer geweest van de recentelijke fusie tussen de BER en de A.V.R..

Relatiebemiddelaars uit acht verschillende landen

Voor mij was dit dus de juiste plek! In Londen, tussen allemaal serieuze relatiebemiddelaar, benieuwd naar hetgeen in de wereld op dit gebied gebeurt. Deze bemiddelaars waarmee ik kennis maakte kwamen uit Londen, de US, Hongkong, Singapore, Noorwegen, Zwitserland, België. Samen met mij (uit Nederland) kwamen de bemiddelaars uit acht verschillende landen. Ik zat naast Caroline Brealey. Zij heeft begin dit jaar de IDate Award gewonnen voor de beste Matchmaker. Ze was enthousiast en bevlogen. En ze gaf aan dat er in Londen steeds meer belangstelling is voor goede relatiebemiddeling. Dating is tanend, zij ze. Iets wat door de matchmakers uit de US werd bevestigd.

 

“Maar er moet nog wel veel gebeuren op het gebied van kwaliteit, samen afspraken maken, samenwerken en samen bemiddelen”, vertelde Lisa Clampitt. We hebben immers allemaal hetzelfde doel: “De cliënt moet een fijne partner vinden”. De boodschap vanuit Amerika was nog groter. Wij moeten als relatiebemiddelaars het leven van de cliënt kunnen veranderen, aangenamer, beter maken. Ik vraag dat me eigenlijk af. Is dat zo? Ik hoor graag uw mening. Moet Mens & Relatie zich inzetten om een partner voor u te vinden of wordt er meer van ons verwacht?

 

Ik hoor graag van u!

Laat uw mening weten!