Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Webinar April 2019

In april was het zo ver: het eerste Nederlandse webinar over de invloed van persoonlijkheid op partnerkeuze en relatievorming. Ook mijn eerste webinar trouwens. Als deelnemer had ik er al kennis mee gemaakt, maar dat is toch heel anders dan het zelf geven. Bij een training, workshop of presentatie voor een groep, word ik geïnspireerd door de vragen van de deelnemers. Hun reacties geeft me informatie over hoe het binnen komt, wat ik nog eens moet benadrukken of herhalen en waar ik snel over heen kan gaan. Spannend dus..


Webinars

Hoe dat zou zijn als ik via de computer verbonden ben met mijn cursisten. En dan niet via een persoonlijk beeld, zoals skype, facetime of botim, want daar draai ik na jaren ervaring mijn hand niet meer voor om, dat is inmiddels even persoonlijk als face to face. Maar bij zo’n webinar wordt het grootste deel van het scherm in beslag genomen door mijn dia’s. Lukt het me dan wel om over te brengen wat ik bedoel? Wordt het dan niet te theoretisch en wellicht saai? Het gaat er immers om, dat je er als deelnemer iets mee kunt! Met “interessant” ben ik niet tevreden, ik wil graag iets positiefs bijdragen aan het leven en vooral relatiegeluk van mijn deelnemers…

Webinars

Gedragsonderzoek

Mijn belangrijkste boodschap van vanmiddag was, dat relatiegeluk – en dat is inmiddels onomstotelijk wetenschappelijk vastgesteld – meer door je eigen karakter, gedrag en acties wordt bepaald, dan door de persoonlijkheid van de partner die je kiest. Niet zo leuk voor degene die als excuus heeft, dat het aan de anderen lag en ligt. De schuld buiten jezelf zoeken is makkelijk, al levert het weinig op. Voor degenen die gelukkig willen worden en bereid zijn in de spiegel te kijken is het wel fijn om te weten wat je zelf daaraan kan doen. Gelukkig is ook heel duidelijk geworden, welke karakter, gedrag en acties bijdragen aan het vinden en behouden van relatiegeluk.


Weten wat je doel is

Daar ging dit webinar vooral over. Want je zult eerst moeten weten waar je naar streeft, voordat je kan doen wat je moet doen om je doel te behalen (wow, ingewikkelde zin, maar ja, het zegt wel precies wat ik bedoel…) Natuurlijk is het niet zo simpel om die aandachtspunten vervolgens in je leven te integreren, dat is ongeveer net zo makkelijk als stoppen met roken. Tallozen hebben daar op geploeterd, maar vrijwel iedereen die wilde stoppen is het uiteindelijk gelukt. En zo zit het met het relatiegeluk ook. Geen simpele knop die je om kan zetten, wel heldere doelen waar je naar kunt streven. Bij de webinar konden mensen vragen stellen en reageren via de chatfunctie.

Weten wat je doel is

Enquête

Daarna hebben we nog een korte enquête gestuurd. Aan de reacties te lezen is de boodschap aardig overgekomen. Een hele opluchting. De belangstelling was groot, de evaluaties positief, dus dit ruikt naar meer! Maar eind juni ga ik eerst een stukje herhaling en uitbreiding van de behandelde materie toch ook weer een keertje ouderwets persoonlijk doen, in mijn kantoor tegenover het Centraal Station in Venlo.

En dan in het najaar weer digitaal. Ik heb er zin in!