Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Verkeerde mannen?

Een veel gestelde vraag door vrouwen is: Hoe komt het toch dat ik telkens de verkeerde mannen aantrek? Klinkt deze vraag herkenbaar voor jou? Stel jezelf dan eens een andere vraag, namelijk: ben ik de meest geweldige en belangrijke persoon die ik ken? Als jouw antwoord op deze vraag negatief is, dan ligt daar waarschijnlijk jouw probleem. Lees dan nu verder…


Een date met een verkeerde man

Als jij een leuke, aantrekkelijke vrouw bent zal je waarschijnlijk veel verschillende mannen aantrekken. Daar zullen goede mannen, maar ook altijd verkeerde mannen tussen zitten. Het ligt dus ook niet aan het type mannen dat jij aantrekt, maar de mannen die jij uitkiest. Misschien geef jij de verkeerde types wel vaker een kans dan de juiste. Denk hier maar eens over na en wees echt eerlijk ten opzichte van jezelf. Alle vrouwen (ja, ook de meest aantrekkelijke, leuke, succesvolle en sexy vrouwen) zullen wel eens een fout maken en op een date gaan met een verkeerde man, want fouten maken is ten slotte menselijk. Er is echter wel een onderscheid te vinden tussen vrouwen in hun reactie op zo’n fout.

Waarschuwingssignalen genegeerd

Je hebt de quote vast wel eens gehoord; het is niet mogelijk om twee keer dezelfde fout te maken, de tweede keer is het namelijk niet meer slechts een fout maar een bewuste keuze. Vrouwen met een negatief zelfbeeld zullen eerder geneigd zijn om na zo’n date de waarschuwingssignalen te negeren en het tot een relatie te laten komen met zo’n man. Zij zien de rode vlaggen wel, maar willen te graag maar iemand omdat zij ervoor vrezen om alleen te zijn. Ze maken zichzelf wijs dat deze man leuker en beter is dan de werkelijkheid, om zo in staat te zijn om hun acties te verantwoorden ten opzichte van zichzelf (of de buitenwereld).

 

Misschien hebben zij zelfs het gevoel of idee niet beter te verdienen dan zo’n man door hun lage gevoel van eigenwaarde. Vrouwen die zeker in hun schoenen staan zullen in dezelfde situatie eerder de moeilijke beslissing maken om vrijgezel te blijven (voor hoe lang dat ook kan duren), dan om te settelen met iemand die niet goed genoeg is voor hen. Zij zijn zich er van bewust dat ze een waardevol persoon zijn en dus ook een betere behandeling verdienen dan zo’n man hen kan bieden. Zij zijn liever alleen dan dat zij hun kostbare tijd en energie verdoen aan iemand die dat eigenlijk niet verdient.

Het belang van eigenwaarde

Jij bepaalt jouw eigen waarde en ook de behandeling die daar bij hoort. Wanneer jij naar de buitenwereld laat merken geen respect te hebben voor jezelf, dan kun je haast niet verwachten dat een ander dit wel doet. Je hoeft dit niet eens bewust te laten merken, vaak doe je dat onbewust. Misschien laat je het wel merken aan je lichaamshouding, of de manier waarop je spreekt. Mensen (en dus ook mensen met verkeerde intenties) pikken deze subtiele signalen evengoed op en geven jou eigenlijk precies die behandeling die jij lijkt te verwachten. De vraag is dan ook niet meer hoe zorg ik ervoor dat ik niet meer de verkeerde types aantrek, maar: “Hoe zorg ik ervoor dat ik en anderen mezelf gaan zien en behandelen als die geweldige en waardevolle persoon die ik eigenlijk ben?” En dat is iets waar je wel aan kunt werken.

Tips om te voorkomen dat jij de voor de verkeerde types uitkiest

  • Leer om de waarschuwingssignalen te herkennen, maar nog belangrijker: negeer ze niet. Als jouw gevoel zegt dat er iets niet klopt, dan klopt er waarschijnlijk ook iets niet. Vertrouw op je eigen intuïtie daarin. Let echter wel op dat je hier niet te ver in doorslaat, niet alle mannen zijn op voorhand “slecht”!

 

  • Handel snel. Wanneer je door hebt dat een man niet bij jou past of verkeerde intenties heeft (en vaak is dit toch al erg snel), hak dan ook snel de knoop door en zet er een punt achter. Des te langer je hiermee wacht, des te moeilijker dit wordt.

 

  • Word je er van bewust dat je niet hoeft te settelen voor minder dan wat jij eigenlijk wilt en verwacht. Je hebt altijd keus, deze man is niet de laatste man op aarde voor jou. Er zijn altijd nog genoeg mannen die waarschijnlijk veel beter bij jou passen. Door te settelen voor deze man laat jij de kans misschien wel schieten om een van deze andere leuke mannen te ontmoeten. Zonde, toch?

 

  • Leer dat het niet erg is om alleen te zijn. Je hebt nu namelijk alle mogelijkheid om tijd door te brengen met de leukste en meest geweldige persoon op aarde; jezelf! Wees liever voor jezelf, dan zullen anderen dat vanzelf ook zijn.