Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Pas jij je aan de verwachtingen aan of moeten ze je nemen zoals je bent?

In het boek How to choose a husband geeft de Amerikaanse Suzanne Venker als eerste tip, dat je als vrouw je dromen op moet geven voor man en kinderen. Je zou jezelf volgens haar in een onderdanige positie moeten zetten, in het belang van een langdurige relatie. Ik ben bang dat dit niet werkt, in ieder geval niet voor de (Nederlandse) vrouwen die ik ken. Die zouden erg ongelukkig worden van zo’n relatie. En is het doel niet juist dat je gelukkig wordt van je liefdesrelatie?


"How to choose a husband"

In het boek “How to choose a husband” geeft de Amerikaanse Suzanne Venker als eerste tip, dat je als vrouw je dromen op moet geven voor man en kinderen. Je zou jezelf volgens haar in een onderdanige positie moeten zetten, in het belang van een langdurige relatie. Ik ben bang dat dit niet werkt, in ieder geval niet voor de (Nederlandse) vrouwen die ik ken. Die zouden erg ongelukkig worden van zo’n relatie. En is het doel niet juist dat je gelukkig wordt van je liefdesrelatie?

 

Een geëmancipeerde man

Bovendien zijn onze Nederlandse mannen juist zo geëmancipeerd, volgens journaliste Sophie Perrier. Sophie – Française van oorsprong maar al vele jaren werkzaam in Nederland – vroeg 35 vrouwen uit alle windstreken over hún ervaring met de Nederlandse man. Over zijn uiterlijk, zijn gedrag, zijn kwaliteiten en zijn gebreken. Over jaloezie, flirten, seks en de rolverdeling in het huishouden. Uit dat onderzoek (2012) kwam naar voren dat deze Nederlandse man volgens buitenlandse vrouwen niet zo romantisch is, maar wel geëmancipeerd. En een geëmancipeerde man zit helemaal niet te wachten op een onderdanige vrouw.

 

Het is dus niet de bedoeling dat jij jezelf zou moeten verloochenen of je anders voor zou moeten doen dan je bent. Maar wel dat je jezelf ontwikkelt en groeit. Een partner vinden en (ver)binden voor een liefdesrelatie vergt unieke contactvaardigheden waar iedereen in meerder of mindere mate over beschikt

 

Door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling word je meer jezelf, niet minder. Je ontplooit je talenten, ontwikkelt je vaardigheden en vergroot je mogelijkheden. En daarmee de kans op een gelukkige liefdesrelatie.

 

Een geëmancipeerde man