Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Hoe kan ik in contact komen met andere mensen? -vervolg-

Zoals in het eerste deel van de blog ‘Hoe kan ik in contact komen met andere mensen?’ besproken werd, lijkt het makkelijker voor extraverte mensen om een wildvreemde aan te spreken dan een introvert iemand. Onderstand nog meer handvatten hoe je op een makkelijke manier in contact kan komen met anderen.


Verzorgd uiterlijk

Men zegt vaak dat het uiterlijk niet belangrijk is en dat het alleen maar om het innerlijk gaat. Dit is niet geheel de waarheid. Uiterlijk is het eerste wat men ziet en daarmee ook de eerste indruk maakt. Het uiterlijk zegt wat over het innerlijk, onder andere of men veel/weinig aandacht besteed aan persoonlijke verzorging, of men veel/weinig eet, of men graag wilt opvallen door bepaalde kleding en dergelijke. Aan de andere kant klopt het dat schoonheid van binnen zit. Vaak besteedt men teveel aandacht aan het uiterlijk en vergeet dat goede karaktereigenschappen even belangrijk zijn. Schoonheid kun je niet met het blote oog zien. Schoonheid moet je ontdekken en ervaren. Dit kan alleen maar als je diegene de kans geeft om hem/haar beter te leren kennen en niet direct afwijzen door zijn/haar uiterlijk.

 

Maar hoe kan iemand jouw mooie innerlijk ontdekken als je uiterlijk niet uitnodigend is? Vergeet dit niet:‘het innerlijk is het prijskaartje, maar het uiterlijk is het visitekaartje!’

Interesse tonen in de ander

Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om muziek op te hebben en/of jezelf bezighouden met sociale contacten via facebook, twitter en dergelijke. Dit heeft zowel positieve als negatieve gevolgen. Wanneer je bijvoorbeeld lange reizen moet maken of verveeld voelt is het leuk om jezelf met zulke bezigheden te vermaken. Aan de andere kant sluit je jezelf af van de omgeving en heb je soms niet in de gaten dat iemand contact probeert te maken. De kans bestaat dat je leuke mensen misloopt. Ik zeg niet dat je hiermee moet stoppen, het is aangeraden om rekening te houden met je omgeving. Laat een keer je oordopjes thuis en probeer contact te maken met de mensen om je heen. Zo toon je interesse in de ander en wie weet kan het tot iets moois leiden.

Positivisme

Geloof het of niet, maar wie regelmatig negatieve gedachten heeft en een laag zelfbeeld, straalt dit ook uit. Mensen met een positieve instelling en hoog zelfbeeld zijn makkelijker benaderbaar en worden sneller aantrekkelijk gevonden. Zo komen ze makkelijker in contact met anderen door hun open houding.

 

Wat houdt je nog tegen om deze tips uit te proberen?

 

Wil je weten hoe je de ware kunt vinden, hem/haar kunt aantrekken, hem/haar kunt motiveren en met hem/haar kunt trouwen? Lees dan mijn volgende blogs.