Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Kom je wanhopig over?

Wanhoop komt vaak voort uit een tekort aan geluk en tevredenheid met jezelf en eigen leven. Hierdoor gaat men op zoek naar externe manieren om gelukkig te worden en die leegte op te vullen. Het (blijven) zoeken naar externe stimuli om de leegte op te vullen kan vergeleken worden met het ‘jobhoppen’- fenomeen in het arbeidsleven. In het liefdesleven komt dit fenomeen ook steeds vaker voor.

 

 Het zogenoemde ‘love-hoppen.’ Hierbij ‘hopt’ men van de ene partner naar de nóg leukere partner- of van de ene teleurstelling naar de andere. Want ook in de liefde moet men ten volle tot zijn recht komen, volledig gelukkig en tevreden zijn en die leegte opvullen.

 

Terugkerende vragen die singles stellen zijn onder andere: wie moet eerst sms-en? Vanaf hoeveel smsjes of telefoontjes kom ik wanhopig over? Hoe lang moet ik wachten met reageren als die ene leuke man/vrouw niets van zich laat horen? Het single bestaan kan soms frustrerend zijn. Als je eindelijk diegene hebt gevonden waarvan je hart sneller gaat kloppen, doe je er alles aan, soms teveel zelfs om zijn/haar vriendschap niet kwijt te raken.

 

Pak een stoel, ga rustig zitten en zal ik jou een paar geheimen verklappen hoe je oprecht geïnteresseerd en attent kunt overkomen zonder als wanhopig bestempeld te worden. Want je kunt wel van de daken schreeuwen dat je op zoek bent naar een partner en heel graag een relatie wilt, maar er bestaan subtielere manieren om deze verlangens werkelijkheid te maken.

Werk eerst aan jezelf en creëer een interessant leven

Begin bij jezelf door uit te zoeken wie je bent en wat voor jou belangrijk in het leven is. Door vaker uit je comfortzone te stappen, je eigen gedrag en gedachten te evalueren en jezelf kritische vragen stellen, krijg je een beter beeld van je persoonlijkheid. Wanneer je aan jezelf werkt is je focus niet meer gericht op het vinden van een partner en word je niet afhankelijk van de ander om je leven een invulling te geven. Een partner zal dus gezien worden als een aanvulling, omdat je leven al interessant en leuk genoeg is. Om je eigen leven leuker te maken kun je bijvoorbeeld meer uitgaan, andere mensen ontmoeten, leuke activiteiten doen, sporten, op vakantie gaan, een nieuwe hobby zoeken, boeken lezen en dergelijke.

 

Het is niet vanzelfsprekend dat wanneer men een relatie krijgt, de partner die leegte zal opvullen en het gevoel van wanhoop in een oogwenk zal wegnemen. Wanhoop wordt niet opgelost door het vinden van een partner. Deze wordt meegenomen naar de nieuwe relatie en zal men nooit volledig gelukkig kunnen zijn, omdat men steeds op zoek gaat naar externe stimuli die deze leegte kan opvullen. Het is vaak moeilijker om een relatie in stand te houden dan het krijgen ervan.

 

Wat vind jij van deze blog? Reageer hieronder en laat een reactie achter.

Neem contact op