Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Het avontuur van een eerste kennismaking

Een eerste ontmoeting is spannend. Dat is zo als je een nieuwe baan hebt en voor het eerst kennis maakt met je collega’s, dat is zo als je besluit te gaan sporten en naar je eerste sportles gaat en dat is zeker zo als je iemand gaat ontmoeten waarvan je weet dat hij of zij ook op zoek is naar een partner voor een liefdesrelatie. Dat geeft een extra spanning aan het avontuur van een eerste kennismaking!


Maak er een gezellige ontmoeting van

Maar juist die zin “op zoek naar een partner voor een liefdesrelatie” legt een extra druk op die eerste ontmoeting. Laten we die druk gelijk weg nemen! De eerste keer kun je daar beter helemaal niet mee bezig zijn. Je eerste doel is een gezellige ontmoeting, even “snuffelen”, wennen aan elkaar. Niet meer en niet minder. Pas de tweede keer word je nieuwsgierig, ga je de ander leren kennen. Door het stellen van open vragen, oprecht geïnteresseerd in wat de ander doet (werk, hobby’s, vriendschap), en hoe hij of zij dat beleeft. Wees oprecht geïnteresseerd in de ander en er ontstaat verdieping in jullie contact. Zorg dat de ander zich prettig bij je voelt en je wordt aantrekkelijk. Gun elkaar zelfvertrouwen, gun elkaar eigendunk. Dan ontstaat er een sfeer van veiligheid, waarin je allebei kunt ontspannen, lachen, praten en genieten.

Het is geen sollicitatiegesprek

In deze fase van de kennismaking kun je beter voorzichtig zijn met ongevoelige opmerkingen, of vragen. Oprechte interesse is iets heel anders, dan de ander ondervragen. Maak er geen sollicitatiegesprek van! Het is meer een soort schaakspel of dans, waarbij je beiden reageert op elkaar. Het doel is niet om zo veel mogelijk te weten te komen (je bent geen detective), maar je praat voor de gezelligheid en uit persoonlijke interesse.

 

Vertel gerust over jezelf, je familie, je werk, hobby’s, maar ga ook eens in op het boek wat jullie beiden gelezen hebben, de film die jullie beiden gezien hebben of de vakantiebestemming waar jullie beiden geweest zijn. Neem rustig de tijd om op die ander af te stemmen en signalen die een ander afgeeft te interpreteren. Het is een kwestie van elkaar aanvoelen. Als je op dezelfde golflengte zit, maakt het eigenlijk niet zo uit wat het gespreksonderwerp is. Dat maakt het contact wezenlijk anders, leuker en meer ontspannen.

 

Aan bovenstaande adviezen om de eerste kennismaking prettig te laten verlopen, wil ik graag een belangrijk advies toevoegen. Het allerbelangrijkste zelfs: geniet ervan. Maak van elke date een feestje!