088 - 02 21 900

informatie aanvragen

voornaam
achternaam
postcode
email
telnr.

Alles wat je invult blijft vertrouwelijk

mens & relatie
awards & erkenning

  • 2x Winnaar Succes Award
  • Internationaal gecertificeerd Matchmaker Expert
  • Grootste Bureau Nederland
  • Meer dan 35 jaar Ervaring
  • Meer dan 50.000 Matches

 
 

kijk ook op
man zoekt man vrouw zoekt vrouw

 
 
 

een afspraak maken?
het vinden van een
partner begint bij jou

 
 

persoonlijke ervaringen

Mens & Relatie bracht al vele tienduizenden relatiezoekenden bij elkaar.
Lees hier hun verhalen."Liefde kent geen afstand en direct bij mijn eerste oogcontact was het voor mij al duidelijk. Nu bouwen we samen aan een oneindige stroom aan herinneringen "

Estella
"In de laatste jaren dat ik vrijgezel was, heb ik heel veel gedatet, maar ik kon geen geschikte partner vinden. Ik vertelde dit aan vrienden en die raadden mij Mens en Relatie aan.chteraf heb ik ook van Edwin begrepen dat hij bewust voor Mens en Relatie heeft gekozen, simpelweg om de betrouwbaarheid en om het zeer grote en gevarieerde bestand aan serieuze kandidaten."

consulent Eugenie
"Eind december 2021 kwam ik voor het eerst bij Estella thuis. Na twee jaar daten op vijf verschillende datingssites was ze nieuwsgierig wat Mens en Relatie voor haar kon betekenen. Het daten via de verschillende sites was teleurstellend en heel vermoeiend."

"We hebben samen weer een prachtig doel in ons leven en dat is samen van het geluk genieten"

Marja
"Ik vertelde Cor bij onze eerste ontmoeting dat ik voor Mens en Relatie heb gekozen omdat ik het een vertrouwd adres vond. Het voelde goed en dat was ook het geval na het eerste telefoontje dat Cor en ik hadden. Er was een gezonde klik en na mijn zoektocht van een jaar hebben we elkaar uiteindelijk gevonden."

Cor
"De betrouwbare advertentie van M en R heeft mij over de streep getrokken en uiteindelijk heeft het anderhalf jaar geduurd voordat ik de ware ben tegengekomen. Iets langer dus dan de zoektocht van Marja."


"Mijn leven zag ik vóór de relatie al als een kers op de taart. Nu is er naast de kers op de taart een stuk ananas, kiwi en pure chocolade en dat is heerlijk!"

Jacqueline (58)
"Toen Mens en Relatie op mijn pad kwam, was ik al zestien jaar alleen. De kinderen waren onderhand volwassen en ik voelde weer ruimte voor een maatje. Ik merkte steeds meer dat ik het heel prettig vind om dingen uit het leven te delen. Met familie en vriendinnen delen is heel fijn. Het kunnen delen met een (zeer) positief ingestelde man zou ook fijn zijn, als aanvulling in mijn leven."consulent Rianne
"Ze hebben veel gezamenlijke interesses, hun levensstijl en ook hun toekomstbeeld sloot goed aan. Al belde Joost mij na de eerste date met twijfel of hij er mee door moest gaan. Na wat advies van mijn kant om het eerst eens rustig op te gaan bouwen, eerst eens te gaan ontdekken of ze elkaar echt leuk vinden en dan pas te bespreken hoe hun toekomst er uit gaat zien."

"Tijd is liefde zullen we maar zeggen, met dank aan Mens en Relatie!"

Hans (69)
"Ik vind wederzijds respect en gezelligheid erg belangrijk in een relatie. Tijdens mijn eerste, korte ontmoeting met Bep had ik al snel door dat ik te maken had met een charmante dame die erg positief in het leven stond en ook nog eens een gezond portie humor bezat. Het voelde simpelweg erg goed!"

Bep
"Het voelde prima, eigenlijk meer dan dat, het voelde vanzelfsprekend en dat vond ik opvallend. Dit had ik namelijk niet verwacht en eigenlijk kon ik zeggen, een half jaar na mijn inschrijving, dat ik in Hans de ware had gevonden."

"Ik dacht dat alleen blijven de enige optie was!"

Loes (73)
"In eerste instantie dacht ik, na wat teleurstellingen via datingsites, dat alleen blijven de enige optie was. Maar ik was toch écht op zoek naar een maatje. Iemand met wie ik leuke dingen kon doen..."

consulent Renee
"Mijn collega’s van de afdeling bemiddeling hebben deze match heel goed gezien. Zij hebben haar profiel aan mij voorgelegd en ik heb er vervolgens goed naar gekeken en het besproken met Kees. We werden allebei meteen enthousiast."


"Ze genieten zo ongelofelijk veel van elkaar. Dit geluk gun je iedereen. Het leven is mooi!"

Harry (69)
"Ik was het alleen zijn zat en heb me in eerste instantie ingeschreven bij een datingsite, maar daar was ik helemaal niet tevreden over. Toen kwam Mens en Relatie op mijn pad en dat heeft zeer zeker een positieve bijdrage geleverd aan mijn leven. Een grote verandering die mij flink wat levens- en liefdesvreugde heeft gegeven..."

consulent Eugenie
"Ik word blij van elk bericht dat ik krijg van Marie-Louise en Harry. Zij staan voor mij echt symbool voor wat mijn werk voor impact heeft. Hun leven is zo in positieve zin veranderd sinds ze elkaar gevonden hebben. Het geluk straalt van hen af."

"De stralen van de zon maken van Mars en Venus een prachtige en liefdevolle combinatie"

Sia (67)
"Het ging allemaal best snel. Na mijn persoonlijk intake met mijn consulente Judy is zij voor mij aan de slag gegaan. Dit eerste gesprek was overigens bij mij thuis en Judy was een aangename, open, communicatieve en empathische vrouw. Met haar had ik een zeer prettig contact..."

Frank (71)
"In oktober 2021 heb ik uiteindelijk Sija leren kennen met wie ik nu samenwoon. Ik wilde weer gelukkig worden en dat werd ik niet in mijn eentje. Ik wilde een nieuwe levenspartner. Een vrouw met wie ik gezelligheid en warmte kon delen. Ik miste aanspraak, een knuffel, humor en een leuke lach in mijn leven. Dat heb ik nu weer allemaal terug."

"Het voelt zo vertrouwd dat we na het verlies van onze partners dit samen mee maken"

Jan (69)
"Een gouden toekomst! Ik heb Ria leren kennen via Mens en Relatie. We waren weduwnaar en weduwe, maar nu ben ik weer een gelukkig mens die met volle tevredenheid terugkijkt op de werkwijze van Mens en Relatie. "

consulent Rianne
"Hoe fijn is het dat wij met onze intuïtie, ervaring en kennis, na een persoonlijke ontmoeting met beide kandidaten, de gouden match maken en zo een bijdrage leveren aan de levensvreugde van deze twee mensen. Ik gun het ze van harte!"

"Iedere kandidaat van Mens en Relatie krijgt een serieuze invulling bij het zoeken naar een partner. De voorselectie draagt hier veel aan bij en dat geeft een goede kans van slagen"

Truus (74)
"We vinden het allebei belangrijk om zorgzaam, lief en behulpzaam te zijn. Kameraadschap met vertrouwen en met respect voor elkaar. We willen ons allebei voor elkaar inzetten en dat is erg belangrijk in onze relatie. Dat hebben ze bij Mens en Relatie uitstekend aangevoeld..."

consulent Eugenie
"Truus geeft aan dat ze heel tevreden is met Mens en Relatie. Logisch als je zo snel slaagt. Het grote voordeel vindt zij dat de eerste selectie voor je wordt gedaan.
Het is een leuk stel dat elkaar neemt hoe ze zijn..."

"Wij verheugen ons op vandaag, wij verheugen ons op morgen en op de rest van ons leven. Wij genieten van ons samenzijn!"

Alie (57)
"We hadden geen zin in datingsites". We vonden het allebei een beetje een schimmige wereld, want je weet eigenlijk niet wat er aan de andere kant van de computer van jou wordt verwacht. Toen we hoorden dat bij Mens en Relatie gewerkt wordt met thuisbezoeken van persoonlijke consulenten, is bij ons een lampje gaan branden..."

consulent Ellen
"Ik heb zelf de nodige levenservaring achter de rug waardoor ik de mensen echt begrijp. Mensen waarderen het persoonlijke gesprek met mij en ervaren de open, vertrouwde sfeer als zeer prettig. Dat gold zeer zeker ook voor Piet..."

"We zitten op de eerste rij in het theater van het liefdesleven met een prachtig uitzicht op de toekomst"

Tiny (78)
"Ik zag in Chris een vriendelijke en aardige man. Het leek mij een interessante partner voor de toekomst. Ik had aan mijn consulente Geppy doorgegeven dat ik op zoek was naar een lieve, ruimdenkende man met wie ik samen verder kon gaan in mijn leven..."

consulent Geppy
"Ik heb Tiny tijdens ons fijne en persoonlijke intakegesprek leren kennen als een dame met een warm en zorgzaam karakter. Bij haar thuis hebben we onder het genot van een heerlijk kopje koffie en lekkere cake gesproken over allerlei zaken waarbij ik haar goed heb leren kennen..."

"Dankzij Mens en Relatie, dankzij de consulenten en dankzij de coaching trajecten genieten we weer volop van het leven"

Gery (69) & Willy (68)
"Het bijzondere van de werkwijze van Mens en Relatie is dat zij de mogelijkheid bieden om een online coachingstraject te volgen en zij je daarmee helpen aan jezelf te blijven werken. Een relatie gaat immers ook niet helemaal vanzelf, je moet eraan blijven werken. Dat hebben we gedaan en nu zijn we beiden erg gelukkig met elkaar..."

consulent Rianne
"Toen ik Willy voorstelde bij Gery en wij samen bespraken of deze twee mensen in elkaars leven zouden passen qua achtergrond, persoonlijkheid, levenservaring en toekomstverwachting, waren wíj meteen enthousiast en ervan overtuigd dat Willy en Gery elkaar moesten gaan ontmoeten..."

"Nou maar hopen dat we elkaar in het écht ook zo leuk gaan vinden. Nou, dat laatste bleek geen probleem te zijn"

Harry (64)
"We gaan er samen voor om steeds weer het goede en het positieve in elkaar te blijven zien en te stimuleren en ook om onze relatie spannend te houden. Attent en nieuwsgierig blijven, nieuwe dingen ondernemen, zowel gezamenlijk alsook ruimte voor eigen dingen behouden. Het klinkt wellicht wat idealistisch..."

consulent Annemiek
"Wat een ontzettend leuk stel zou dit zijn!!" was mijn gedachte toen ik Marjo uitgebreid gesproken had over haar eigen leven, interesses en haar toekomstbeeld met betrekking tot een nieuwe partner. Een fantastische en enthousiaste vrouw die ik meteen naast Harry zag..."

"Als consulent word ik hier zo blij van!"

Martine (72)
"Ik had met Annemiek, tijdens een persoonlijk gesprek, een soort van profielschets besproken waarin ik wensen over een eventuele nieuwe levenspartner had verteld. Ik had onder andere met haar gedeeld dat ik het erg fijn zou vinden om..."

consulent Annemiek
"Martine is een schat van een vrouw, ze komt oorspronkelijk uit Luxemburg, maar is voor haar voormalige partner in Nederland komen wonen. Toen ze uit elkaar gingen, was dat voor Martine extra lastig omdat een groot deel van haar familie nog in Luxemburg woont, ze voelde zich daardoor vaak alleen..."

"zie je opeens dat lampje branden: dit is een match!"

Lia (75)
"Het was niet zo dat ik eenzaam en ongelukkig was. Nee, in geen geval. Ik merkte echter wel dat ik wat miste in mijn leven. Ik wist ook wat het was; ik zou graag mijn leven opnieuw willen delen met een man met wie ik kon genieten van de kleine en de grote dingen van het leven."

consulent Hester
"Voor beiden was het eerste partnervoorstel een schot in de roos! Er waren dus genoeg overeenkomsten waarvan de positieve opgewekte levensinstelling het meeste opviel. Dan zie je opeens dat lampje branden: dit is een match!"

"Dat hebben we samen goed gedaan, hier mogen we trots op zijn!"

Leo (76)
"Ik was op zoek naar een lieve, spontane vrouwdie net als ik nog actief en ondernemend is. Om samen leuke dingen te doen en open te staan voor elkaars interesses."

consulent Elma
"De kennismaking met Leo was heel prettig, hij is een vriendelijke, actieve en sociaal bewogen persoon. Hij houdt van humor / woordspeling en is breed geïnteresseerd."

"We waren beiden de weg kwijt. Letterlijk en figuurlijk!"

Margriet (75)
"Het voelde inderdaad heel prettig, verwachtingsvol en tegelijkertijd was er ongeloof over de gevoelens die we zo snel voor elkaar hadden gekregen”, zo vervolgt Margriet. “Kon dit echt waar zijn? De PATS BOEM zorgde voor een permanente hartslagverhoging en na de tweede afspraak, een fietstocht, waren we beiden de weg kwijt. Letterlijk, maar vooral figuurlijk."

consulent Natascha
"Wim en Margriet hebben het ontzettend fijn samen. Ze hebben samen al heel wat kilometers gefietst en gewandeld, het zijn beide sportieve buitenmensen. Ook gaan ze regelmatig samen een week varen op de boot van Wim. Wat ik zo mooi vind, is dat ze echt samen ontdekken, elkaar maar ook hun interesses."

"We doen het stap voor stap en dat voelt grandioos!"

Annemieke (55)
"Ik ben geen veeleisende vrouw, maar ik had wel een stevig wensenpakketje betreffende mijn toekomstige levenspartner. Ik heb Elma verteld in een privégesprek dat ik op zoek was naar een leuke, vriendelijke man met een verzorgd uiterlijk. Ik wilde een ondernemende man, iemand vol zelfinitiatief."

consulent Elma
"Wim en Annemieke heb ik beiden ingeschreven en naderhand aan elkaar voorgesteld. Het leek mij een goede match en die is uitgekomen. Het zijn beiden hardwerkende mensen, vrolijk en positief ingesteld. Hun leven was niet altijd gemakkelijk maar ze hebben er iets van gemaakt. Daarom ook zo fijn dat zij het samen nu zo goed hebben."

"Het loopt zoals het loopt, It Rint Sa't It Rint"

Mariska (35)
"It Rint Sa't It Rint”, zeggen ze hier in Friesland en zo is het bij ons dan ook écht gegaan. Ik had me eerst ingeschreven bij een ander relatiebureau, maar dat voldeed niet aan mijn verwachtingen. Ik heb me toen op goed geluk in laten schrijven bij Mens en Relatie..."

consulent Geppy
"Geweldig! De liefde straalt er aan alle kanten vanaf. Ik zie regelmatig hele leuke en verliefde foto's voorbij komen en ik hoorde dat de eerste plannen voor samenwonen er zijn. Ik gun ze een heel gelukkige toekomst toe samen! Super dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan dit liefdesgeluk."

"Voor altijd jong in onze geest…maar dan wel samen!"

Tonny (76)
"We hadden allebei negatieve ervaringen met slechte en onbetrouwbare relatiebureaus. Kijk, Mens en Relatie is niet goedkoop en is wellicht niet voor iedereen weggelegd, maar de deskundigheid en betrouwbaarheid hebben ons allebei het geluk gebracht en dat is met geen geld te betalen."

consulent Titia
"Doordat ik zowel Tonny als Henk heb ingeschreven en heb leren kennen had ik al het idee dat ze goed bij elkaar zouden kunnen passen, maar wanneer het in de praktijk ook zo blijkt te zijn is dat altijd toch weer heel fijn."

"We gaan samen naar vele nieuwe hoofdstukken in onze levens"

Nico (73)
"Ik geef graag liefde en ontvang het vanzelfsprekend ook erg graag. Ik vind het erg belangrijk in een relatie dat je bij een partner altijd jezelf kunt zijn. Dat heb ik gedeeld met mijn consulente van Mens en Relatie"

consulent Titia
"In de bijna tien jaar dat ik nu werk als consulente voor Mens en Relatie heb ik geen originelere eerste afspraak meegemaakt als de eerste date van Gerda en Nico. Nadat ze elkaars profielschets hadden ontvangen..."

"Wy bouwe tegearre in leafdefolle takomst!"

Hans (64)
"Ik was het alleen-zijn inderdaad meer dan zat. Je komt ’s avonds altijd alleen thuis en de weekenden zijn op een gegeven moment niet meer om écht naar uit te zien"

consulent Geppy
"Wat zou het fijn zijn, gaf hij aan, als hij weer gezelligheid kon delen met een leuke vrouw. Weer de gezellige dagelijkse dingen met elkaar delen."

"Het was net of ik na een winterslaap weer aan het ontwaken was"

Yvonne (71)
Bij Mens en Relatie pakken ze het écht serieus aan, met respect voor de kandidaten en dat vind ik erg belangrijk. Ze zijn objectief en kijken serieus of er raakvlakken zijn tussen twee personen. En daar zijn twee zeer gelukkige mensen uit voortgekomen."

consulent Jany
"Deze man heeft een hele lieve warme vrouw nodig en dat gaat vast niet zo lang duren. Hij heeft zoveel liefde te geven. Dat zal toch moeten gaan lukken. Gelukkig heeft hij zich bij ons ingeschreven."

"Zo genieten we volop van het samen zijn!"

Peti (81)
"Het ijs was snel gebroken. We waren beiden best wel nieuwsgierig en we hoefden niet naar woorden te zoeken. Daarbij spraken we allebei Fries en dat bracht ons uiteraard ook snel dichter bij elkaar."

consulent Geppy
"Ik ben zo blij voor Peti en Meinte dat ze zo gelukkig zijn samen. Afgelopen zomer heb ik Peti ingeschreven tijdens een heel fijn en openhartig gesprek. Het voelde direct heel persoonlijk en vertrouwd."

"Na drie weken was het al bingo"

Geertje (68)
"Na drie weken was het al bingo. Ik had een afspraak met Wim (1948). Het ging mij eigenlijk veel te snel, maar de eerste ontmoeting verliep prima. Het was gezellig, hebben veel zitten kletsen alhoewel mij wel opviel dat ..."

consulent Gerrytsje
"Wat was Geertje blij toen ik haar belde voor een afspraak om bij haar langs te komen. Aan de telefoon zei ze dat ik meteen wel kon komen, want ze was er helemaal toe. Zo gezegd zo gedaan en een uur later zat ik bij haar aan de thee. Ze vertelde haar verhaal..."

"Ik had eigenlijk weinig hoop meer op succes!"

Leni (65)
"Ik wilde iemand ontmoeten die er voor mij zou zijn als ik dat nodig had, maar die ook accepteert dat ik er voor hem zal zijn. Dit heb ik besproken met mijn consulente van Mens & Relatie. Dit heeft uiteindelijk gezorgd voor de definitieve wending in mijn leven, maar dat heeft helaas wel even geduurd."

consulent Annemiek
"Ondanks dat Johan zich alleen prima redde, zou hij het een stuk gezelliger vinden om een lieve en warme vrouw te ontmoeten die het leuk zou vinden om mee te gaan varen en samen te genieten van de kleine dingen in het leven. In Leni heeft hij zijn maatje gevonden."

"Binnen 3 maanden was onze nieuwe toekomst een feit"

Pieter
"Het voelde ècht goed. Lisa en ik waren op zoek naar een liefdevolle, warme relatie, waarop wij konden bouwen. Wij hadden beiden de behoefte aan 'een arm om ons heen' en aan iemand om..."

consulent Heidi
"Kort na het gesprek met Pieter had ik een bijeenkomst met de consulenten uit mijn team: Team West. Met tien consulenten bemiddelen we onze cliënten. Judy vertelde over haar client Lisa, een bijzondere vrouw..."

"Toen ik Sientje voor de eerste keer zag, was het voor mij direct duidelijk"

Arie (81)
"Toen ik Sientje voor de eerste keer zag, was het voor mij direct duidelijk. Ik wilde graag verder met deze charmante dame. Er was onmiddellijk een klik en ondanks het feit dat we beiden geen verwachtingen hadden van onze eerste ontmoeting, ging ik tóch zeer verwachtingsvol naar buiten."

consulent Titia
"Arie had al een partnervoorstel gehad maar was nog niet geslaagd, maar toen ik Sientje aan hem voorstelde, voelde dat meteen goed. Van Sientje hoorde ik dat ze het samen echt perfect hebben, het kan niet beter..."

"Een mens is veel meer dan zijn uiterlijk"

Jan (64)
" Mens en Relatie is essentieel geweest bij het 'vinden' van een partner. Ook het werken zonder foto's vind ik prima. Een mens is veel meer dan zijn uiterlijk. Daar word je nog vaak veel te snel op beoordeeld."

consulent Elma
"Muziek loopt als een rode draad door Jan zijn leven, zijn orgelmuziek en liefde voor oude muziek. Ook Myriam houdt van muziek en zang, dit is een mooie basis. Belangrijk is de interesse in elkaar, een gevoelsmens en een romanticus."

"Goeie dinge is op ons almal se pad… Moenie ophou om te stap nie"

Simon (69)
"Toen zag ik een 'pakkend' interview in de media met Geppy Visser, consulente bij Mens en Relatie. Samen met dappere aanmoedigingen van een lieve vriendin, ben ik overstag gegaan en heb me aangemeld. Dat duwtje in de rug had ik net nodig..."

consulent Geppy
"Tijdens onze zoektocht hebben Simon en ik altijd heel open en plezierig contact met elkaar gehouden. Simon heeft een aantal dames ontmoet en heeft zich altijd ingezet om er een heel plezierige date van te maken. We gaven de moed niet op en bleven doorzoeken."

"toekomstige uitdagingen gaan we samen vol liefde aanpakken"

Fumi (54)
"Net zoals Nard, was ook ik uitgekeken op internet en een kennis heeft mij op Mens en Relatie gewezen. Ik was al een tijdje op zoek naar een serieuze relatie..."

consulent Jessica
"Toen ik een aantal maanden wegens omstandigheden niet kon werken, hebben mijn collega's de zoektocht naar een match voor Fumi prima voortgezet en vonden zij Nard voor haar. En dat was een schot in de roos! Geweldig dat ze nu samen een gelukkig stel vormen."

"gewoon die gezelligheid van het samen zijn"

Hans (67)
"Monique en ik gaan sámen voor een mooie liefdestoekomst. Dat is niet zonder slag of stoot gegaan en een belangrijke rol is weggelegd voor onze persoonlijke consulente die..."

consulent Hester
"Waar het Hans om ging, was dat hij weer wilde genieten van het leven en bijvoorbeeld weer een caravan of kamper wilde kopen en er samen op uit wilde trekken; gewoon die gezelligheid van het samen zijn."

"een mens is niet geboren om alleen te blijven"

Hawa (58)
"Ik ben van nature een gezellige dame, die houdt van geborgenheid en ik was op zoek naar een man met wie ik de rest van mijn leven kon delen. Eerlijkheid, betrouwbaarheid en elkaar accepteren zoals je bent zijn belangrijke waarden voor mij."

consulent Nancy
"Het intakegesprek met Hawa was zeer prettig. Ik heb Hawa leren kennen als een rustige en zorgzame vrouw. Tijdens het gesprek vertelde zij dat ze graag een man wilde ontmoeten die vrolijk is en..."

"mijn consulente heeft voor mij deze perfecte partner uitgekozen"

Eddy (51)
"Vanaf mijn eerste contact met Mens & Relatie en sinds mijn eerste gesprek met mijn persoonlijke consulente Annemiek, wist ik dat het ging lukken met een nieuwe relatie."

consulent Annemiek
"Ik had het gevoel dat ze elkaar in ieder geval heel aardig zouden vinden, maar gelukkig bleek ook die belangrijke klik er te zijn. Ik vertrouw erop dat ze hun gelijke gevonden hebben in elkaar en wens ze heel veel geluk samen!"

"het kan allemaal erg snel gaan: we zijn smoorverliefd!"

Ben (68)
"Het voelde direct 100% goed en dat had ik niet verwacht. Ik vond haar geweldig vanaf de eerste minuut en het leek wel of er een tornado boven ons hoofd losbarstte."

Rian (60)
"Ben zag me aankomen op de parkeerplaats en zijn eerste woorden waren 'Wat ben jij een mooie vrouw!' Dat kwam goed bij mij binnen en ik zag direct dat ik met een eerlijke, leuke man te maken had."

"met Iris aan mijn zijde ben ik zo trots als een pauw"

Marc (46)
"Ik ben graag in gezelschap en houd er niet van om alleen te zijn. Met Iris aan mijn zijde ben ik zo trots als een pauw en alleen met haar wil ik samen bouwen aan een fijne en vaste relatie waarbij we allebei ons zelf kunnen zijn."

Iris (48)
"Ik wil met Marc oud worden en genieten van de kleine en grote dingen in het leven. We zijn best verschillend, maar in ons onderscheid groeien we steeds dichter naar elkaar toe."

"ook als je wat ouder bent kan de liefde opbloeien"

Sissy (75)
"Over de toekomst denkt Sissy eigenlijk niet zo na. 'Naarmate de leeftijd vordert, is er immers steeds minder toekomst. Het gaat meer om kwaliteit dan om kwantiteit van het leven en daarom pluk ik de dagen".

consulent Simone
"Ze moesten een aanvulling zijn op elkaars leven. En dat geluk heeft Sissy gevonden bij Guus. Het begin was wat hobbelig en er waren wat misverstanden. Maar na een goed gesprek met elkaar maar ook met mij, hebben ze elkaar weer gevonden."

"nu ben ik gelukkig, daar ben ik mens & relatie erg dankbaar voor"

Margreet (55)
"Gelukkig hebben zowel mijn consulente als ik doorgezet en voet bij stuk gehouden, want nu ben ik een zeer gelukkige vrouw en daar ben ik Mens & Relatie achteraf heel erg dankbaar voor."

consulent Titia
"Toen ik bij Robert thuis was om hem in te schrijven dacht ik al snel dat Margreet misschien wel een vrouw voor hem zou kunnen zijn. Ik had haar kort daarvoor ingeschreven en zag ze al helemaal samen voor me."

"wij hebben een nieuwe toekomst voor de boeg"

Arie (83)
"Ik was op zoek naar een vitale, lieve, begripvolle en intelligente vrouw om samen te genieten van het leven. Dat heb ik gedeeld met mijn persoonlijke consulente Jessica van Mens en Relatie en die wist al snel naar wie ik op zoek was."

consulent Jessica
"Ik was onlangs bij een regiobijeenkomst met mijn collega's, waar we live matchen.Toen ik Arie besprak zei mijn collega Elma Colenbrander direct: daar heb ik iemand voor! We vonden allebei dat Arie en Annie uitstekend bij elkaar zouden kunnen passen. En dat bleek ook wel."

"een vooruitziende blik van onze persoonlijke consulenten"

Greet (69)
"Ik ben blij dat ik de stap heb genomen en mij heb ingeschreven bij Mens en Relatie. Anders hadden we elkaar echt nooit ontmoet. Jan woont in Almelo, maar dankzij een professionele, vooruitziende blik van onze persoonlijke consulenten, hebben ze ons toch bij elkaar gebracht."

consulent Titia
"De tweede keer was Greet er gelukkig wel, en ik merkte al snel dat het haar zo typeerde, altijd klaar staan voor anderen en daardoor kwam ze zelf vaak op de tweede plaats. Maar daar wilde ze graag verandering in aan brengenen ze vroeg mij om voor haar een lieve, vitale man te zoeken."

"het lange wachten werd uiteindelijk beloond"

Jan-Willem (68)
"Ik had er maar liefst twaalf dates voor nodig voordat ik uiteindelijk viel voor mijn levenspartner. Het lange wachten werd uiteindelijk gelukkig beloond op het moment dat ik Nelleke voor de eerste keer ontmoette."

consulent Geppy
"Jan-Willem had een bepaald beeld van een dame die hij graag zou willen ontmoeten. We hebben hem aan diverse interessante vrouwen voorgesteld. Maar de bijzondere klik kwam niet. Tot ik op een gegeven moment een afspraak had met Nelleke."

"het was een schot in de roos"

Joke (60)
"Ik had na één enkele ontmoeting al een klik en het voelde van beide kanten erg goed. Ik ben normaalgesproken best wel een nuchtere vrouw, maar nu voelde ik toch snel vlindertjes in de buik."

Peter & Joke

consulent Riannne
Ik kreeg het volgende berichtje van Joke: "Toen ik Peter ontmoette, was er direct een klik van mijn kant en wat later bleek gelukkig ook van zijn kant. Hartelijk dank voor dit partner voorstel, het was een schot in de roos."

"dit voelt zo goed dat we het gewoon moeten proberen!"

Gerda (68)
"Frans houdt van oldtimers en mooie klassieke auto's. Ik houd van snelle cabrio's. Daar kunnen we natuurlijk samen gemakkelijk een middenweg in vinden. Een klassieke cabrio dus. Zo gaat dat in relaties."

Frans & Gerda

consulent Simone
"Na een aantal partnervoorstellen was daar Frans. Gerda en Frans hadden direct een hele goede klik met elkaar. Wel twijfelden ze beiden in het begin even over de afstand, maar na een aantal keer afspreken belde ze me op en zei:'We gaan er voor, dit voelt zo goed dat we het gewoon moeten proberen!' "

"de eerste ontmoeting was als een donderslag bij heldere hemel"

Ben (34)
"De eerste ontmoeting was als een donderslag bij heldere hemel. Ik voelde me direct op mijn gemak en dat was iets wat ik nog niet eerder had meegemaakt. Gezellig eten, drinken en kletsen. Alsof we elkaar al een lange tijd kenden."

Marleen & Ben

consulent Janny
"Toen Ben zich bij mij inschreef in november 2017, dacht ik gelijk aan Marleen. Zij zat al langer in mijn bestand en tot nu toe zat de juiste match er niet bij..."

"bij mij was het bij de eerste date al raak"

Kim (32)
"Bij mij was het bij de eerste date al raak. En ondanks het feit dat we op een uur rijden van elkaar woonden, zijn we toch allebei zielsgelukkig dat we ons hebben ingeschreven bij Mens & Relatie. Anders hadden we elkaar namelijk nooit ontmoet. Liefde kent namelijk geen afstand."

Kim & Marco

consulent Nancy
"Het was in het begin van de ontmoetingen nog even aftasten, maar naar mate de relatie zich verdiepte, bleken Marco en Kim heel goed bij elkaar te passen. Ik wens hen beiden alle geluk samen toe!"

"een perfecte match, echt vakwerk"

Mark (37)
"Ik was op zoek naar een relatie waarbij we elkaar verrassen, van elkaar leren en samen kunnen genieten van kleine dingen erg belangrijk vind. Erg knap hoe Anja mijn partner Anna heeft gevonden. Een perfecte match. Echt vakwerk."

Anna & Mark

consulent Anja
"Ik kwam, na overleg met mijn collega Leon uit bij Anna. Zoveel raakvlakken en punten waarop ze elkaar zouden kunnen vinden, aanvullen en/of corrigeren. Dat zou wel eens een goede match kunnen zijn en voilà, een schot in de roos."

"ik verlangde enorm naar een liefdevolle, warme relatie"

Lydia (55)
"Ik verlangde enorm naar een liefdevolle, warme relatie met volledige gelijkwaardigheid en met respect voor elkaars waarde en normen. Dat is niet zo maar wat en dan is het echt fijn als er iemand tegenover je zit die dit begrijpt."

Hans & Lydia

consulent Nancy
"Bij mijn intake met Hans maakte hij een verlegen indruk, maar al snel werd hij losser en kwam de humor. Hij had een vervelende relatie ervaring achter de rug, maar desondanks verlangde hij weer naar die arm om zich heen."

na 23 jaar samen zullen Astrid en René elkaar het ja-wooord geven

Hoe het balletje toch kan rollen bij kandidaten van Mens & Relatie. Wat ooit begon als een onschuldige, eerste kennismaking in augustus 1995, is uitgegroeid tot een volwaardige relatie. Na 23 jaar samen zullen Astrid en René elkaar het ja-wooord geven.

Astrid & Rene

René
"12 augustus 1995 was op een zaterdag. het was de gehele dag zeer zonnig en erg warm. Het weer beloofde veel goeds voor ons liefdesgeluk en was een uitstekende voorspeller van onze gezamenlijke toekomst."

de persoon die het leven weer compleet zou maken

Wilma (54)
"Zowel René als ik waren op zoek naar een wederhelft. Naar die perfecte persoon die het leven weer compleet zou maken. Dat hield mij bezig en achteraf heb ik begrepen dat..."

Wilma & Rene

consulent Lara
"Toen ik René voor het eerst ontmoette, viel direct op dat René er positief in stond. Hij was open, verheugde zich op de zoektocht naar een nieuwe relatie en had er vertrouwen in. Gunstige factoren voor wie een relatie zoekt."

nieuw geluk, warmte en liefde vinden

Karel (66)
"Ik heb verteld dat ik het niet gemakkelijk vond om zomaar 'eventjes' mijn leven drastisch te veranderen door open te staan voor een nieuwe liefde. Ik heb het na overleg met consulente Anita toch gedaan en dat heeft mij intens veel geluk gebracht.."

Karel & Viola

consulent Anita
"Bewonderenswaardig is het dat Karel alle moed en energie bij elkaar verzamelt om nieuw geluk, warmte en liefde te vinden."

"binnenkort ben ik zelf werkzaam als consulent"

Anneke (51)
"Ik ben wel iemand die doorpakt en ik heb me diezelfde dag nog ingeschreven. Dat is een uitstekende beslissing geweest. Zo goed zelfs, dat ik binnenkort zelf werkzaam ben als consulente bij Mens en Relatie."

Anneke & Marco

Marco (55)
"Ik gaf aan dat ik graag meer informatie wilde en toen belde de consulente Petra Wijnsema op. Ze kwam langs en gaf een helder beeld van haar werkwijze. Na overleg met mijn dochters heb ik mij in een volgend gesprek aangemeld."

vast gezelschap

Hannie (76)
"Ik was er echt aan toe om in het vaste gezelschap van een man een lekker wijntje te kunnen drinken, leuke uitstapjes te kunnen maken en naast intimiteit ook alle dagelijkse gezelligheden te kunnen delen."

Henk & Hannie

Henk (75)
"Hannie belde mij op en alhoewel mijn consulente duidelijk erop had aangedrongen om het eerste telefonische contact kort te houden, waren we ruim een uur samen in gesprek. Toen heb ik Hannie meteen een bezoek gebracht."

enthousiast over de begeleiding en inschrijving

Berendina (76)
"We zijn eigenlijk allebei zeer enthousiast over de begeleiding en inschrijving. Alles ging soepel en vlug en met een fantastisch eindresultaat binnen twee maanden."

Jan & Berendina

consulent Geppy
"Wat prachtig, dat deze 2 mensen zich direct zo vertrouwd voelen bij elkaar. Daar word ik toch zo ontzettend blij van en daar doen we het met zijn allen voor!"

"de leegte is nu opgevuld door mijn lieve partner"

Gerrie (55)
"Ik was best tevreden hoor, maar merkte iedere dag dat ik een hiaat in mijn leven had. Een leegte die nu volledig is opgevuld door mijn lieve partner Wiel."

Gerrie & Wiel

consulent Veroniek
"Tijdens het matchen met consulent Bea in ons regioteam kwamen we al snel bij Wiel uit. Ze hadden veel overeenkomsten..."

de juiste mensen bij elkaar gebracht

Aline (52)
"Onze consulenten hebben destijds de juiste mensen bij elkaar weten te brengen. De juiste man en vrouw, op de juiste plek, op het juiste tijdstip. Mens en Relatie bedankt!"

Ton & Aline


Aline en Ton zijn al zestien jaar zeer gelukkig getrouwd en zijn Mens en Relatie na deze lange en mooie tijd eeuwig dankbaar.

"er was direct een waarneembare klik"

Henna (66)
"Onze eerste ontmoeting was als thuiskomen. Er was direct een waarneembare klik. We hadden daarvoor veel en heel lang met elkaar gesproken aan de telefoon en ook..."

Henna & Wim

consulent Anita
"Het oriëntatiegesprek met Henna verliep heel soepel mede omdat er tussen ons de juiste interactie was op de gestelde vragen en antwoorden. Daarna zijn we overgegaan om..."

"maar toen kwam Anita"

Fred
"Ik heb een aantal relaties achter de rug en heb altijd met de hand op mijn hart beweerd dat ik nooit zou gaan trouwen. Maar toen kwam Anita. Ik was nog geen twee maanden ingeschreven bij Mens & Relatie en ik was verkocht."

Fred & Anita

consulent Annemiek
"Zowel Anita als Fred kwamen bij mij meteen over als warme, liefdevolle mensen. Beiden zijn gek op hun kinderen en bij zowel Fred als Anita was er een vervelende situatie ontstaan waardoor ze er alleen voor kwamen te staan."

"dit is hem, we zijn allebei helemaal happy"

Bep (60)
"Ik wilde per se een eerlijke, directe man met het hart op tong die mij de liefde wilde geven die ik nodig had. Nou, dat was voor Simone informatie genoeg om..."

Bep & Wim

consulent Simone
"Na een aantal weken afspreken belde ze me op en zei: 'Dit is hem, we zijn allebei helemaal happy en we gaan er voor!' Kijk, daar doe je het als consulent zijnde voor toch?!"

"we zagen zoveel overeenkomsten"

Heidi (42)
"Het eerste gesprek was spannend, maar ook erg leuk. We spraken al snel voor een tweede keer af."

Foto: Heidi en Jack op exact dezelfde golflengte. Met veel humor!

Heidi & Jack

consulent Anja
"Mijn collega Rianne en ik zagen zoveel overeenkomsten, dat wij samen besloten dat deze twee mensen elkaar hoe dan ook eens zouden moeten ontmoeten. Et voilá, een schot in de roos."

"mens & relatie had echt maar héél weinig tijd nodig"

Cees (71)
"We kunnen beiden wel dansen van geluk en dat doen we dan ook. Iedere dag, want we zijn zielsgelukkig met elkaar. Mens & Relatie had echt maar héél weinig tijd nodig om en Jeanny en mij bij elkaar te brengen."

Cees & Jeannie

consulent Rianne
"Ik had er een goed gevoel bij en durfde het wel aan om hen aan elkaar voor te stellen. Hoe fijn is het dan om te horen dat ze nu samenwonen, daar doe je het toch voor!."

"dat gevoel hadden we allebei vanaf de eerste ontmoeting"

Jannie (65)
"Wanneer je doorhebt dat iemand écht investeert in je leven, dan weet je dat die persoon ook écht serieuze bedoelingen heeft. Dat gevoel hadden we allebei vanaf de eerste ontmoeting met onze consulente."

Piet & Jannie

consulent Lia
"Menselijke relaties maken het leven waardevol. Eigenlijk zijn we allemaal op zoek naar heelheid. Jannie en Piet zijn zeker samen heel."

"het vinden van een perfecte partner is toch een kunst"

Job (67)
"Het vinden van een perfecte partner is toch een kunst en daarom was ik aangenaam verrast toen ik na mijn inschrijving snel contact kreeg met een persoonlijke consulente van Mens & Relatie die echt welgemeende interesse in mij toonde."

Job & Leonie

consulent Lia
"Job is altijd in een goed humeur, is open en positief en staat altijd klaar voor een ander. Hij leek mij de man die een partner kan 'openen' en een vrouw als Leonie zeker op waarde weet te schatten."

"hoe groot de afstand ook is, we zijn zéér tevreden en gelukkig"

Arend (66)
"Hoe groot de afstand ook is, we zijn zéér tevreden en gelukkig. We hadden elkaar echt nooit ontmoet als we ons niet beiden hadden ingeschreven bij Mens & Relatie."

Arend & Marga

Marga (59)
"Ik hoorde van mijn consulent Yvonne dat ene Arend misschien wel eens bij mij zou passen. Het is ronduit knap en erg professioneel hoe Yvonne ons bij elkaar heeft gebracht."

"moeilijk zoeken in dat enorme labyrint"

Margriet (34)
"We waren allebei op zoek naar vastigheid en stabiliteit in een serieuze relatie, maar het is erg moeilijk zoeken in dat enorme labyrint op internet."

Margriet & Gert-Jan

consulent Gerrytsje
"Gert-Jan had alles keurig op de rit: een eigen huis, een goede baan, vrienden en een hechte, warme familieband. Wat er echter aan ontbrak, was een leuke vriendin met wie hij alles kon delen."

"ik merk aan mijzelf dat ik weer aan het genieten ben"

Coby (69)
"Ik voel me weer jong, want ik merk aan mijzelf dat ik weer aan het genieten ben van het leven. Ik was echt toe aan positivisme en dat optimisme heb ik gevonden in Jan."

Coby & Jan

consulent Carolien
"Ik had het gevoel dat deze twee mensen het wel eens heel fijn samen zouden kunnen hebben. De ontmoeting is er gekomen en ze hebben elkaar gevonden om samen van het leven te gaan genieten."

snel de ware gevonden

Rini (64)
"Genieten van het leven moet centraal staan bij ons. Nou, ik kan jullie verklappen dat Veroniek snel de ware voor mij had gevonden."

Rini & Frans

consulent Veroniek
"Vooral de humor van Rini en Frans vond ik bij elkaar passen, hun leefwijze lekker huiselijk en ze hadden veel dezelfde interesses"

op zoek naar betrouwbaarheirheid

Wim (65)
"Ik wilde niet willekeurig daten, maar ik was op zoek naar discretie en betrouwbaarheid. Ik kwam dus al snel uit bij Mens & Relatie."

Annie & Wim

consulent Titia
"Fantastisch om te horen dat het zo goed gaat met Annie en Wim, ik hoop dat ze nog heel lang van elkaar mogen genieten."

"deze man zou voor haar kunnen en willen gaan"

Pauline (51)
"Ik wilde graag weer genieten van alles in het leven en dat wilde ik het liefst delen met een bourgondische, betrouwbare, lieve man die tijd voor mij maakt."

Gerard & Pauline

consulent Yvonne
"Ik wist dat Pauline van het buitenleven hield. In mijn beleving paste Gerard daar heel goed bij: deze man zou voor haar kunnen en willen gaan..."

"ik vond simpelweg niet wat ik zocht"

Arinda (25)
"Ik was al een aantal jaren op zoek op diverse datingsites, maar ik vond simpelweg niet wat ik zocht."

Arinda & Bennie

Bennie (34)
"Ik wilde het gevoel hebben om samen één te zijn, me thuis te voelen bij een ander. Daar wilde ik echt voor gaan."

puur uit nieuwsgierigheid

Hilde (67)
"Eigenlijk puur uit nieuwsgierigheid en per toeval viel mijn oog  op een advertentie van Mens & Relatie. Ik heb vervolgens gebeld voor informatie en niet veel later ..."

Hilde & John

John (70)
"Toen ik Hilde voor het eerst ontmoette, zag ik een vrolijke, warme vrouw met een lieve, zachte uitstraling. Ze was echt zichzelf..."

fantastisch advies

Wessel (72)
"Ik wilde niet meer alleen zijn en heb uiteindelijk goed geluisterd naar het fantastische advies van mijn buurvrouw. "Neem eens contact op met Mens & Relatie.."

Wessel & Anne

Anne (72)
"De eerste ontmoeting was zo heerlijk relaxed en vooral leuk, dat we allebei merkten dat hier veel meer in zat. Dat hadden onze consulenten dus echt goed aangevoeld."

grootste relatiebemiddelingsbureau van Nederland

Sander (41)
"Ik denk dat veel relatiezoekenden niet weten dat Mens & Relatie het grootste relatiebemiddelingsbureau van Nederland is en dat wil toch wel wat zeggen."

Sander & Johanna

Johanna (39)
"Onze eerste afspraak was op 11 september 2014. Sinds deze dag zijn we elkaar geen dag meer uit het oog verloren."

"dat was het wachten meer dan waard"

Gerard (34)
"Ik ben uiteindelijk bij Mens & Relatie terechtgekomen en na vier maanden was het raak. Dat was het wachten meer dan waard. Ik was voor Janinka de eerste en tevens de beste date."

Gerard & Janinka

Janinka (37)
"Zonder Mens & Relatie waren wij nooit samen gekomen en hadden we niet dit fantastische liefdesgeluk gevonden. We zijn nu onafscheidelijk van elkaar..."

"veel gezelliger dan altijd maar alleen op pad moeten gaan"

Loes (64)
"De eerste keer hebben we bij mij thuis afgesproken. We hebben koffie gedronken en vervolgens een lange wandeling gemaakt. Het beviel ons zo goed dat we een vervolgafspraakje maakten. "

Loes & Teun

Teun (64)
"Samen dingen doen en samen genieten is toch veel gezelliger dan altijd maar alleen op pad moeten gaan. Wij zijn Mens & Relatie dan ook erg dankbaar en zien onze toekomst erg rooskleurig in!"

nooit in zee met een relatiebemiddelingsbureau

Floor (66)
"Ik had een advertentie van Mens & Relatie gelezen en ik had me altijd voorgenomen nooit in zee te gaan met een relatiebemiddelingsbureau."

Huib & Floor

Huib (69)
"Ik ben zogezegd een gemoedelijk type en een man van weinig woorden. Floor heeft eigenlijk het tegenovergestelde karakter en dat maakt onze relatie erg aantrekkelijk."

"een andere achtergrond, maar we vullen elkaar heerlijk aan"

Hanny (58)
"We merkten beiden de behoefte aan een nieuwe stap in ons leven. Op zoek naar een open, eerlijke en liefdevolle relatie."

Hanny & Theo

Theo (61)
"Onze levens zagen er erg verschillend uit. Een andere achtergrond, maar we voelen en vullen elkaar heerlijk aan met welgemeende belangstelling voor elkaar."

"zonder Mens & Relatie had de ontmoeting nooit plaatsgevonden"

Sylvia (75)
"Zonder de steun van Mens & Relatie had de eerste ontmoeting nooit plaatsgevonden en daarom ben ik mijn consulente erg dankbaar. Ze hebben mij echt serieus genomen en goed naar mij geluisterd."

Sylvia & Ype

Ype (74)
"Ik zou Sylvia nooit meer kwijt willen en dat gaat ook niet meer gebeuren. Wij blijven bij elkaar in voor- en tegenspoed. Dat weet ik zeker en dat vooruitzicht maakt me heel erg blij."

zlefstandigheid en verlangen

Baukje (72)
"Toen ik dit vertelde aan mijn vaste consulente toen duurde het niet echt lang voordat ik mijn eerste afspraak had. Spannend hoor."

Baukje & Gijs

Gijs (74)
Ik vind het van groot belang dat ik een vrouw heb ontmoet die mijn zelfstandige identiteit respecteert. Dan wordt het verlangen om elkaar opnieuw te zien elke keer weer groter.

"ik heb aan drie vrienden de naam van Mens & Relatie doorgegeven"

Lianne (50)
"Ik heb aan drie vrienden de naam van Mens & Relatie doorgegeven omdat zij zo enthousiast waren om mij zo verliefd te zien. Dit voelt goed en versterkt mijn verliefdheid nog meer."

Lianne & Arjan

Arjan (54)
"We hebben wel drie uur samen zitten praten. Ja, het voelde echt direct goed. Of we elkaar al jaren kenden."

"ik was de eenzaamheid beu"

Marjo (62)
"Ik was de eenzaamheid beu en dat heb ik gedeeld met mijn consulente."

Marjo & Wil

Wil (61)
"Na onze eerste ontmoeting was het mij al snel duidelijk. Het smaakte naar meer, ondanks dat we een totaal andere leefstijl hadden, kwamen we snel nader tot elkaar."

"ik had in het begin even moeite met de werkwijze"

Myra (58)
"Respect is mijn sleutelwoord. Ik weet dat ik een pittige tante ben met een stevige personality.
Ik had in het begin even moeite met de werkwijze van Mens & Relatie..."

Myra & Jo

Jo (64)
"Samen veel dingen doen en elkaar los kunnen laten, dat is de sleutel tot ons succes denk ik. Dat hebben de consulenten van Mens & Relatie goed aangevoeld..."

"we waren het alleen-zijn meer dan zat"

Walther (53)
"We waren het alleen-zijn meer dan zat. Ik had echt behoefte aan een relatie en aan gezelschap. Ik word erg blij als ik praat over mijn relatie met Annemie en ik merk..."

Walther & Annemie

Annemie (53)
"Wat mij erg gefrappeerd heeft, is dat we qua interesses dezelfde weg volgen. Qua karakter zijn we echter elkaars tegenpolen."

anders dan alle andere relatiebemiddelingsbureaus

Anja (52)
"Absoluut! Zonder Mens & Relatie was ons dit liefdesgeluk niet gegeven. Ik durf te beweren dat ze anders werken dan alle andere relatiebemiddelingsbureaus."

Dirk-Jan & Anja

Dirk-Jan (47)
"Onze levens waren totaal verschillend, maar toch hebben de overeenkomsten ons heel dicht bij elkaar gebracht."

wederzijdse zorgzaamheid

Ad (58)
"Wat ik erg belangrijk vind, is om wederzijdse zorgzaamheid en het 'samengevoel' te ervaren. Er zijn voor elkaar en elkaar op de tijd eens verrassen met iets moois."

Ad & Hanny

Hanny (60)
"Deze uitdaging en deze investering wilden we beiden met twee handen aanpakken."

"ik kan het iedereen aanraden"

Geesje (61)
"Ik kan het iedereen aanraden om langs deze weg een partner te vinden. Je moet het gewoon doen. Ik denk dat wij daar een perfect voorbeeld van zijn.
Op naar morgen, op naar het geluk!."

Anton & Geesje

Anton (65)
"Het wachten is het meer dan waard geweest. Bij Mens & Relatie gaan ze nu eenmaal niet over één nacht ijs."

een uitdagende toekomst

Ada (60)
"We zijn geen twintig jaar meer, kennen het klappen van de zweep en zowel Piet als ik zijn op zoek gegaan naar een nieuwe partner die openstond voor een uitdagende toekomst."

Ada & Piet

Piet (67)
"Ik was echt op zoek naar een maatje om leuke dingen mee te beleven op het gebied van cultuur, muziek en dansen! Samen weer positief in het leven te staan en zorgeloos genieten."

op valentijnsdag in een wegrestaurant

Kees (58)
"Ria was mijn zevende ontmoeting, maar bij onze eerste date, op Valentijnsdag in een wegrestaurant, was het ijs al snel gebroken."

Kees & Ria

Ria (60)
"Het was eigenlijk meteen raak en ik ben nu dolgelukkig dat Mens & Relatie zo secuur heeft gezocht naar iemand die zo naadloos bij me past."

"ja, deze mensen zijn voor elkaar gemaakt"

Embert (47) & Angelique (40)
"Ik kan consulente Anja alleen maar complimenten geven. Waar zij heel goed oog voor had, is onze achtergrond."

Embert  & Angelique

Consulent Anja
"Laatst hebben ze me een heel leuke foto van hun tweetjes gestuurd. Als ik op de foto zie hoe ze eruit zien, zo stralend, dan denk: ja, deze mensen zijn voor elkaar gemaakt."

"loop ik niet tegen allerlei teleurstellingen aan?"

Piet (62)
"Wat een gedoe allemaal, zal het wel lukken, en loop ik niet tegen allerlei teleurstellingen aan?" Zo vat Piet de twijfels samen die hij had bij het eerste, vrijblijvende gesprek met consulente Anneke Steensma."

Wies & Piet

Consulent Anneke
"Nieuwe mensen leren kennen is een proces waarin je ook jezelf beter leert kennen: wat maakt jou nu echt gelukkig?"

"aan de inschrijving hangt wel een prijskaartje"

Remco (34)
"Dat eerste gesprek was gratis, maar aan de inschrijving hangt wel een prijskaartje. Maar ik dacht: dit is een investering in mijn toekomst."

Annemarie & Remco

Consulent Joke
"Annemarie liet mij weten dat ze zo gelukkig is met Remco en dat ze gingen trouwen. Ik ben natuurlijk heel blij dat wij ze bij elkaar konden brengen!"

"deze man past echt helemaal niet bij mij"

Ella (64)
"Deze man past echt helemaal niet bij mij," dacht Ella toen ze de profielschets las van Anton. "Ik had de parkeermeter maar voor een halfuur gevuld want ik verwachtte snel weer weg te zijn."

Ella & Anton

Anton (60)
"Toen ik haar zag komen aanlopen dacht ik, wauw, dat is een heel mooie vrouw. Het halfuur vloog voorbij dus we hebben nog wat extra geld in haar parkeermeter gedaan."

"ik wil dat graag samen met mijn partner beleven"

Kees (54)
"Ik zocht een vrouw die Christelijk is omdat ik veel waarde hecht aan mijn geloof. Ik wil dat graag samen met mijn partner beleven. En ik zocht iemand die niet te ver weg woont, om praktische redenen."

Kees & Marianne

Marianne (49)
"Ik zocht iemand om op te bouwen, een man om mijn leven mee te delen. Het alleen zijn was echt niks voor mij."

"de ontmoeting had bijna niet plaatsgevonden"

Henk (31)
"De ontmoeting tussen Regina en mij had bijna niet plaatsgevonden. Ik was al bijna weer op de trein gestapt, toen mijn telefoon ging. Wat bleek?"

Henk & Regina

Regina (33)
"De eerste keer dat ik Henk zag, viel ik al voor zijn vriendelijke gezicht. Hij is een heel lieve man."

"pa, jij bent geen man om alleen te blijven"

Anneke (52)
"Ik was ruim zes jaar alleen na het overlijden van mijn man. Die tijd had ik ook echt nodig om het verdriet en de grote verandering een plekje te geven."

Anneke & Johan

Johan (54)
"Mijn kinderen begrepen het ook wel. Een paar jaar na het overlijden van mijn vrouw zeiden ze, pa, jij bent geen man om alleen te blijven."

"via datingwebsites had Joke zo'n 25 dates in drie jaar tijd"

Joke (34)
"Als ik wat zenuwachtig word van een man, dan heb ik waarschijnlijk een goeie aan de haak." Via datingwebsites had Joke zo'n 25 dates in drie jaar tijd, maar er zat niemand bij waarvan ze op een prettige manier zenuwachtig werd."

Joke & Henk

Consulent Rianne
"Na een aantal jaar daten was het via Mens & Relatie voor Joke bij het derde voorstel wel raak. In de tien jaar dat ik nu consulente ben, denk ik dan nog steeds, yes, het is weer gelukt!"

"natuurlijk heb ik eerst via internet gedatet"

Matthieu (32)
"Natuurlijk heb ik eerst via internet gedatet, maar op datingsites laten mensen vaak niet echt zien hoe ze zijn. Je kunt makkelijk sjoemelen met informatie. Ik was op zoek naar een professionelere aanpak.

Yvet & Matthieu

Yvet (29)
"Via internet is alles zo vrijblijvend. Bij Mens & Relatie weet je gewoon dat iedereen die er ingeschreven staat, serieus op zoek is naar een relatie."

"de muren zeggen niks terug, en de tv ook niet"

Jan (80)
"Het alleen zijn vond ik echt verschrikkelijk. De muren zeggen niks terug, en de tv ook niet. Uiteindelijk zat ik gewoon veel te veel alleen."

Els & Jan

Consulent Heidi
"Jan stond een maand bij mij ingeschreven toen ik Els sprak. Ik zag veel parallellen in hun levens en ook de sfeer van hun huizen is vergelijkbaar. Ik dacht, deze twee mensen zouden..."

"ik was heel zenuwachtig toen ik Bert voor het eerst aan de telefoon had"

Thea (57)
"Ja, ik was heel zenuwachtig toen ik Bert voor het eerst aan de telefoon had. Dat kwam ook wel door de eerdere ontmoetingen die ik heb gehad."

Thea & Bert

Consulent Ellen
"Thea vertelde mij op wat voor type ze valt, en ik dacht: dat is Bert! Ik moest mijn enthousiasme inhouden want Bert had net een ander partnervoorstel ontvangen..."

"dat had je tien jaar eerder moeten doen"

Herman (64)
"Mijn zoon zei, dat is hartstikke mooi pa, dat had je tien jaar eerder moeten doen. Die reactie haalde voor mij de druk van de ketel."

Nettie & Herman

Consulent Joke
"Nettie en ik kennen elkaar heel goed. Het was daardoor voor mij extra spannend om te zien wie ik voor haar zou vinden. Maar zodra ik Herman inschreef dacht ik, dit is hem!"

"er was namelijk iets bijzonders aan de hand"

Fred (64)
"Joke belde mij met de mededeling dat ze een heel leuke vrouw aan me wilde voorstellen. Ze had Roos ook al gevraagd of zij mij wilde ontmoeten, want er was namelijk iets bijzonders aan de hand..."

Roos & Fred

consulent Joke
"Toen ik bij Roos het intakegesprek deed, hoorde ik dat er verschillende overeenkomsten waren met Fred en zat ik intuïtief al aan hem te denken."

"ik wil graag dat je meegaat"

Luuk (65)
"Ik zat een beetje in de minne en dacht, dan moet ik weer naar een café, weer iemand ontmoeten. Ik had er weinig zin in."

Harry & Luuk

Harry (71)
"Als jij wat in mij ziet en ik in jou, dan wil ik graag dat je meegaat naar mijn huisje in Frankrijk voor veertien dagen. Dat is dan een soort examen, om te zien of we echt bij elkaar passen."

"dat thuiskomen in een leeg huis vond ik altijd zo rot"

Kees (65)
"Ik heb altijd zat te doen, maar dat thuiskomen in een leeg huis vond ik altijd zo rot."

Hanny & Kees

Hanny (65)
"De feestdagen bijvoorbeeld vond ik echt verschrikkelijk. Maar mijn leven is met Kees weer helemaal naar het positieve gedraaid."

ontdekken of je niet zomaar een man en vrouw voor elkaar bent

Jan (67)
"Ons eerste telefoongesprek eindigde niet omdat we waren uitgepraat, maar omdat de batterij van mijn telefoon leeg was."

Ellen & Jan

Ellen (65)
"Maar ik wilde het kalm opbouwen hoor. Het heeft tijd nodig om te ontdekken of je niet zomaar een man en vrouw voor elkaar bent."

slechts 150 meter afstand

Linda (47)
"We hadden zo'n vlot contact, hij was een ander persoon dan ik mij had voorgesteld. Natuurlijk herkenden we het verdriet in elkaar maar dat was niet de hoofdzaak van onze klik."

Linda & Jan

Jan (48)
"Ik zeg weleens voor de grap tegen Linda dat ik eigenlijk nog zes voorstellen te goed heb van het bureau. En wat ook zo frappant was: Linda woonde op slechts 150 meter afstand van mijn kantoor."

"Mens & Relatie bracht haar in contact met zeven mannen"

José
Ook voor José was Wim niet de eerste man die ze via consulente Lia leerde kennen. Mens & Relatie bracht haar in contact met zeven andere mannen. José: "Ik heb ze niet allemaal ontmoet hoor."

Wim & José

consulent Lia
"Als er zoals bij José niet met de eerste of tweede man een vonk overspringt, probeer ik door ons vertrouwelijke contact te zorgen dat ze de moed erin houdt."

"het gaat heel erg goed met ons"

Thea
"Het gaat heel erg goed met ons. Peter is natuurlijk heel druk met de boerderij en ik steek zelf ook de handen uit de mouwen hoor! Ik vind het leven met de dieren en op het land nog altijd heerlijk."

Thea & Peter

Peter
"Thea is echt dol op de koeien en heeft het liefst dat we er nooit een verkopen. Naast de verzorging van de dieren zijn we zomers vooral druk met het maaien van het gras.."

"voor het eerst samen op reis was best spannend"

Arie (62)
"We ondernemen van alles, we zijn bijvoorbeeld al op vakantie naar Frankrijk en Duitsland geweest. En laatst zijn we samen op de motor naar Texel gereden!"

Arie & Jos

Jos (55)
"Voor het eerst samen op reis was best spannend. Als je allebei lang getrouwd bent geweest, moet je toch oppassen dat je niet meteen in de rol vervalt die je met je vorige partner had."

"misschien wordt het wel niks met zo'n bureau"

Marjolein (55)
"Toen ik me inschreef dacht ik nog, misschien wordt het wel niks met zo'n bureau. Maar naar Nick was ik op zoek. Nu denk ik vaak, wauw, dat dit ons nog overkomt, op onze leeftijd!"

Marjolein & Nick

consulent Joke
"Ik vind het geweldig als mensen dan bellen en vertellen dat ze zo gelukkig zijn samen. Dan maakt ook mijn hart een sprongetje en een beetje kippenvel hoort daar zeker bij!"

20 jaar samen

Ivanka
"We zijn wat gaan drinken in een cafeetje en volgens mij heeft hij me daarna naar huis gebracht. Dat weet ik eigenlijk niet meer precies. Het is ook al zo lang geleden."

Ivanka & Frank

Ivanka & Frank
20 jaar samen

Ware liefde achter de schermen van Mens & Relatie.

"ik zwichtte eigenlijk gelijk voor hem"

Jantina (44)
Toen Jantina en Gerhard elkaar voor het eerst gingen ontmoeten, had Jantina zich voorgenomen om het eerst maar eens rustig aan te zien. "Maar ik zwichtte eigenlijk gelijk voor hem. Zijn vriendelijkheid en verlegenheid raakten me."

Jantina & Gerhard

Consulent Gerrytsje
"Laatst kwam ik ze nog tegen in de stad. Ze zeiden me, stralend, dat het voelde alsof ze elkaar al jaren kenden. Zo gelukkig wil iedereen toch zijn?"

"ik dacht, die is niet voor mij"

Arjan (46)
"Jolanda was mijn zesde of zevende voorstel. Ik kwam het café binnen en zag in de hoek een heel mooie vrouw zitten. Ik dacht, die is niet voor mij, en zocht verder."

Jolanda (42) & Arjan (46)

Consulent Ellen
"Arjan kreeg meerdere partnervoorstellen, maar hoe geschikt op papier ook, chemie laat zich niet dwingen. Toen ik Jolanda inschreef, zei mijn intuïtie mij: deze twee mensen moeten elkaar écht ontmoeten."

"yes, die wil ik ontmoeten"

Sebastiaan (34)
"De eerste keer dat ik de stem van Elodie door de telefoon hoorde, dacht ik, yes, die wil ik ontmoeten. Haar vrolijkheid, haar lach, daar viel ik onmiddellijk voor."

Elodie (37) & Sebastiaan (34)

Consulent Jacqueline
"Ik leerde Sebastiaan kennen als een zorgzame, sociale man met een open geest. Vooral dat laatste was belangrijk bij de match met Elodie want zij heeft veel meegemaakt in haar leven."

"ook ik ben via internet op zoek geweest"

Wouter (37)
"Ik was bijna vijf jaar gescheiden en het alleen-zijn helemaal zat. Ook ik ben via internet op zoek geweest, maar zonder succes. Als je na een gratis inschrijving op allerlei sites telkens toch moet gaan betalen, dan kun je nog beter een professioneel bureau inschakelen."

Ilse (38) & Wouter (37)

Ilse (38)
"Als je zoals ik voor drie kinderen zorgt die een moeilijke scheiding hebben meegemaakt, wil je op een veilige manier geschikte kandidaten ontmoeten."

"wat is er toch met je gebeurd?"

Willy (68)
"Je kijkt vrolijker uit je ogen, wat is er toch met je gebeurd? Dat vroegen verschillende mensen aan me in de afgelopen tien maanden."

Willy & Ger

Consulent Jacqueline
"Bij de bemiddeling ga ik in eerste instantie op mijn intuïtie af. Als ik bij twee mensen een goed gevoel heb, kijk ik verder of de criteria overeenkomen."

de slagroom op de taart

Diny (70)
"Toen ik me inschreef bij Mens & Relatie, heb ik dat niet meteen aan de grote klok gehangen. Ik wilde eerst even zien of het succesvol zou zijn."

John & Diny

Consulent Janny
"Toen ik ze belde, waren ze al samen in Italië! Dat ze het meteen zo fijn hebben, is voor mij de slagroom op de taart. "

"tot mijn verbazing zei ze dat ze me niet wilde ontmoeten"

Hans (52)
"Met Margreet had ik een aardig eerste gesprek aan de telefoon, maar tot mijn verbazing zei ze aan het eind dat ze me niet wilde ontmoeten. Dat zat me dwars, dus heb ik een paar dagen later teruggebeld om te vragen hoe dat nu zat."

Hans & Margreet

Consulent Lies
"Voor een match zoek ik mensen bij elkaar met een vergelijkbare levensstijl. Verder ga ik veel op mijn gevoel af en op mijn ervaring van een kleine twintig jaar als consulent en relatietherapeut."

ongemakkelijke stilte

Nizee (63)
"Met andere mannen die ik heb ontmoet vielen er wel eens van die ongemakkelijke stiltes maar met Piet was het op die eerste wandeling al aan een stuk door gezellig. Hij is heel grappig, ik kan met hem echt lachen om niks."

Piet & Nizee

Consulent Lia
"Omdat Nizee al een aantal ontmoetingen had gehad, leek ze mij ook iemand die kritisch is. Dat kan botsen, of juist heel goed aansluiten als de vonk overslaat. En die vonk was er dus!"

"niet makkelijk als je alleen komt te staan"

Bep (72)
"Alleen zijn, daar kon ik niet tegen. Na het overlijden van mijn man bleef ik achter in een woning waar ik met tegenzin was gaan wonen. Er was niks te beleven, je zag er niemand op straat. Nu woon ik bij Rinus..."

Bep & Rinus

Rinus (79)
"Ik vond het ook maar niks, die stille weekenden alleen op de bank. Net als Bep ben ik 48 jaar getrouwd geweest. Dan is het echt niet makkelijk als je alleen komt te staan."

een duidelijk beeld van wie je bent

Ria (56)
"Via een advertentie in de streekkrant kwam ik bij Mens & Relatie terecht. Een van de praktische dingen die ik prettig vond, is dat je het inschrijfgeld gespreid kan betalen."

Ria & Nico

Nico (64)
"In je eigen omgeving, dat praat toch makkelijker. Omdat je met elkaar in gesprek bent, kan de consulent goed doorvragen en zo krijgt ze een duidelijk beeld van wie je bent."

"niet leuk om te horen dat mensen niet meer samen zijn"

Huub (50)
"Via Mens & Relatie leerde ik lang geleden al een vrouw kennen met wie ik zestien jaar getrouwd ben geweest. Toen ik na mijn scheiding Bea weer belde, wist ze al snel wie ik was, echt super."

Riana & Huub

Consulent Bea
"Cliënten zoals Huub die na jaren terugkomen, dat heb ik al meer gehad in die ruim twee decennia als relatieconsulent. Het is natuurlijk niet leuk om te horen dat mensen niet meer samen zijn."

"het was tijd voor een nieuwe impuls"

Antoinette (54)
"Wat voor relatie ik zocht? Nu ik Jaap ken, weet ik dat ik op zoek was naar hem. Na zes jaar alleen te zijn geweest, heb ik Mens & Relatie ingeschakeld. Het was tijd voor een nieuwe impuls in mijn leven en de manier van aanpak trok mij aan."

Jaap & Antoinette

Consulent Ellen
"Jaap had veel meegemaakt maar stond heel positief in het leven, dat bewonderde ik in hem. Nog los van Antoinettes verpleegkundige achtergrond dacht ik dat deze twee mensen heel goed bij elkaar zouden passen."

eindeloos op internet

Sandra (40)
"Ik wilde graag weer leuke mensen ontmoeten maar ik had geen zin om eindeloos op internet met mannen te chatten die zich anders voordoen dan ze zijn. Dus ik besloot het zoekwerk uit te besteden... "

Sandra & Carl

Consulent Annemiek
"In het intakegesprek leerde ik Sandra kennen als een serieuze, bescheiden vrouw met diepgang. Dat uitgebreide gesprek is van wezenlijk belang om goed te kunnen bemiddelen."

"mijn leven is in alle opzichten leuker geworden"

Ger (53)
"En mijn leven is in alle opzichten leuker geworden sinds ik Margret ken. Mijn zoon, die nog thuis woont, vindt het ook helemaal super dat ik weer een partner heb. Hij vond het maar niks om z'n pa alleen te zien zitten."

Margret & Ger

Consulent Rianne
"Een toekomstige partner hoeft natuurlijk niet precies diezelfde hobby te hebben maar het is wel belangrijk dat zij zich erin kan vinden."

"ik vond het doodeng om me in te schrijven"

Rina (64)
"Rob was dus bekend met Mens & Relatie, maar ik niet, en ik vond het doodeng om me in te schrijven. Dat kwam omdat ik wat slechte ervaringen had met mannen die ik via advertenties in de krant ontmoette."

Rina & Rob

Consulent Annemiek
"Een toekomstige partner hoeft natuurlijk niet precies diezelfde hobby te hebben maar het is wel belangrijk dat zij zich erin kan vinden."

schieten met hagel

Alice (49)
"Ik was een jaar of vier alleen toen ik me inschreef. Op internet had ik wel wat geprobeerd, maar dat is als schieten met hagel."

Alice & Georges

Consulent Carolien
"Sommige cliënten vergeet je niet zo snel. Georges is een bijzondere man, dat begreep ik gelijk toen ik hem inschreef. Dat het met Alice gelijk raak was, is erg leuk natuurlijk."

"wat Joan en ik samen hebben, is heel bijzonder"

Berty (60)
"Wij zijn echt een droomvoorbeeld voor mensen die een relatie zoeken. Wat Joan en ik samen hebben, is heel bijzonder. Vanaf de eerste telefoongesprekken voelde het al goed."

Berty & Joan

Consulent Brigitte
"Berty en Joan zijn allebei sociale mensen met diepgang en een voorliefde voor het buitenleven. Het is heerlijk om te horen dat we dat goed hebben ingeschat. Samen weer gelukkig zijn, dat gun ik iedereen."

"John heeft mij meegenomen"

Janneke (40)
"We zijn net terug van onze eerste, gezamenlijke vakantie: het was heerlijk! John heeft mij meegenomen naar..."

Janneke (40) & John (45)

Consulent Annemiek
"De meeste mensen met wie ik namens Mens & Relatie een eerste gesprek heb, vinden het heel spannend om naar een relatiebemiddelingsbureau te stappen."

"ik heb het eerst stilgehouden"

Johanna (32)
"Ik heb het eerst stilgehouden voor mijn omgeving, dat ik mij inschreef bij een relatiebureau. Omdat veel mensen 'in het wild' iemand tegenkomen, voelde het toch een beetje raar. Maar mijn laatste serieuze relatie was alweer zeven jaar geleden en ik wilde verder met mijn leven."

Johanna & Ronald

Consulent Anja
"Ik dacht, het moet toch lukken om voor Ronald een vlotte vrouw te vinden? Dat is helemaal geslaagd met Johanna. Ik ben heel blij dat ze nu samen hun leven kunnen opbouwen."

de belangrijke rol van de consulent

Angela
"We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de rol van de consulente is in de matching. Zij is de persoon die uitvoerig met beiden heeft gesproken, en haar ervaring en mening is erg belangrijk."

Robert & Angela

Consulent Anja
"Ze hebben echt een geweldige trouwdag gehad, met het ja-woord bij een prachtige zonsondergang op het strand. Als consulent ben ik dankbaar .."

"vooral in de weekenden vond ik het verschrikkelijk"

Carla (63)
"Vooral in de weekenden vond ik het verschrikkelijk om alleen te zijn. Nadat ik meerdere keren die advertentie van Mens & Relatie zag staan, besloot ik me in te schrijven."

Carla & Han

Consulent Anja
"Ik leerde Han kennen als een levenslustige man met een goedhartige uitstraling. Daarom zochten we voor hem een actieve, flexibele vrouw die ook nog van alles wil ondernemen."

"ik was goed in de war"

Tjerk (55)
"Toen ik na die ontmoeting naar huis ging, ben ik een collega voorbij gereden zonder iets te zien. Ik was goed in de war. Waarvan? Van haar stem, hoe goed ze kon luisteren, dat ze zo'n lieve, zachte vrouw is. En we begrijpen elkaar."

Wies & Tjerk

Consulent Gerrytsje
"Wat ik vooral zo mooi vond, was wat Tjerk had geschreven: 'Hier zijn we dan!'. Hij vertelde dat ze elkaar twee keer hadden ontmoet. Het voelde zo goed dat ze meteen naar een fotograaf waren gegaan."

"de persoonlijke benadering, dat sprak mij aan"

Leida (48)
"De persoonlijke benadering, dat sprak mij aan bij Mens & Relatie. Consulente Rianne Ponsioen kwam bij mij thuis voor een prettig, lang gesprek. Ze vroeg me echt het hemd van het lijf zodat ze een goede indruk van mij zou krijgen."

Leida & Cor

Consulent Rianne
"Toen ik Leida ontmoette, wist ik meteen: ik wil haar aan Cor voorstellen. Hun levensstijl komt overeen, ze hebben allebei een nuchtere kijk, een open houding en zijn van ongeveer dezelfde leeftijd. "

de eerste kop koffie

Martijn (31)
"Op onze eerste afspraak was Saskia inderdaad heel open over wat ze zocht in een relatie. Ik ben zelf wat minder rechtstreeks, dus ik dacht, rustig aan maar, dit is de eerste kop koffie, laten we even aankijken hoe dit zich ontwikkelt."

Martijn & Saskia

Saskia (28)
"Achteraf wist ik niet goed wat ik van onze eerste afspraak vond. Zo'n ontmoeting is toch onwennig. Martijn zei 'je moet me minstens nog een keer zien'."

"ik dacht, ik ga gewoon bellen"

Willem (52)
"Op een zaterdag in december kreeg ik de profielschets van Corrie thuis. Mens & Relatie geeft het advies om dan nog een paar dagen te wachten met contact opnemen zodat de ander de brief zeker ook heeft gezien. Maar ik zat 's avonds alleen en dacht, ik ga gewoon bellen."

Willem & Corrie

Corrie (52)
"Ik was inderdaad nogal overvallen toen hij zei dat hij een profielschets van mij had. Ik ben er helemaal de persoon niet naar om een vreemde thuis uit te nodigen maar het gesprek was meteen zo vertrouwd."

"Cor belde op om te vertellen hoe gelukkig hij is met Ria"

Cor (62)
"Na een huwelijk, een lange relatie en een paar jaar op mezelf, wilde ik graag weer een maatje vinden om het leven mee te delen. De naam Mens & Relatie kende ik al 25 jaar van de advertenties in de krant, als het niet langer is."

Ria & Cor

Consulent Marijke
"Een man die zo blij is met zijn nieuwe partner, geeft ook mij een voldaan gevoel. Cor belde speciaal op om te vertellen hoe gelukkig hij is met Ria."

"de hoop dat ik dat nog eens zou vinden"

Roza (64)
"Soms zag ik mensen hand in hand over straat lopen en dan groeide toch de hoop dat ik dat nog eens zou vinden. Gewoon, een beetje gezelligheid. Toen ik de advertentie van Mens & Relatie in de krant zag, heb ik 'm uitgeknipt en in een la gelegd."

Roza & Peet

Consulent Marijke
"Bij het zoeken naar een match let ik altijd op de belangstellingen van mensen. Voor Roza is de camping haar lust en haar leven. Vanzelfsprekend hoopte ze iemand te vinden met wie ze dat kan delen."

"ze heeft me heel rustig en lief uitgelegd hoe ze te werk gaat"

Iris (30)
"Ik heb een behoorlijk druk leven dus ik vond het handig dat consulente Marjo Willems van Mens & Relatie kon langskomen en voor me op zoek wilde gaan naar een partner. Ze heeft me heel rustig en lief uitgelegd hoe ze te werk gaat en mijn profielschets op papier gezet."

Iris & Marcel

Consulent Marjo
"Toen ik Iris inschreef, was ze er niet zeker van of Mens & Relatie wat voor haar kon betekenen. Toch probeer ik altijd het vertrouwen te winnen en eerlijke voorlichting te geven..."

"na anderhalf jaar werd het wel erg alleen"

Peter (50)
"Toen mijn vorige relatie eindigde, vond ik het eerst wel prettig om alleen verder te gaan. Maar na anderhalf jaar werd het wel erg alleen. Ik zocht gewoon een leuke meid om gezellige plannen mee te ondernemen."

Thea & Peter

Consulent Lia
"Deze mensen moeten elkaar zien. Dat gevoel kreeg ik nadat ik na Peter ook Thea inschreef. Ze houden allebei veel van het buitenleven, ze willen nog van alles ondernemen en ik zag overeenkomsten in hun levensstijl."

"ik zocht een partner die ook niet al teveel drukte maakt"

Tijmen (49)
"Ik heb mij ingeschreven bij consulent Willemiek Wassens, die twee uur bij mij kwam praten om mijn profielschets op te stellen. Ik ben zelf vrij rustig en zocht een partner die ook niet al teveel drukte maakt, maar met wie ik wel van het leven kan genieten..."

Sjoukje (49) & Tijmen (49)

Consulent Willemiek
"Tijdens het intakegesprek leerde ik Tijmen kennen als een heel hartelijk en warm persoon. Ik dacht, voor hem moeten we toch een leuke vrouw kunnen vinden."

alleen op de bank

Floris (32)
"Ik had al een behoorlijke tijd geen vriendin en vond het gewoon niet meer gezellig om alleen te zijn. Natuurlijk ging ik weleens wat drinken met vrienden maar doordeweeks zit je dan toch vaak alleen op de bank. Daarom schreef ik mij in bij consulente Janny Schijf..."

Floris (32) & Agnes (29)

Consulent Janny
"Bij het zoeken naar een match tussen twee mensen gaat het er vooral om of ze op een vergelijkbare manier in het leven staan."

dat sterke gevoel

Theo (51)
"Ingrid is mijn eerste echte partner. Ik hoopte altijd dat ik een geschikte vrouw zou tegenkomen, maar dat gebeurde niet. Door de jaren heen groeide het besef dat ik echt wat moest ondernemen, dus schreef ik mij in bij Mens & Relatie."

Ingrid (56) & Theo (51)

Consulent Anja
"In de achttien jaar dat ik als relatieconsulent werk, heb ik met regelmaat dat sterke gevoel gehad, dat twee mensen bij elkaar passen."

een beetje rondgekeken op datingsites

Marinda (37)
"In de acht jaar dat ik alleen was, heb ik een beetje rondgekeken op datingsites, maar je weet daar nooit met wie je te maken hebt want alle beschrijvingen lijken op elkaar. Het voordeel van Mens & Relatie is dat de consulenten iedereen persoonlijk ontmoeten."

Marinda (37) & Mark (43)

Consulent Ellen
"Tijdens een consulenten- bijeenkomst sprak ik over Mark met consulente Annemiek Verstraaten, die Marinda had ingeschreven. Het leek ons een goed koppel..."

"dat leek me niks voor iemand van mijn leeftijd"

Ad (75)
"Ik zag een advertentie van Mens & Relatie maar dat leek me niks voor iemand van mijn leeftijd. Uiteindelijk heb ik toch maar eens gebeld."

Ad (75) & Agje (75)

Consulent Lia
"Ik vroeg Ad, waarom gaan jullie nog trouwen? Hij zei: ik wil dat de hele wereld weet dat Agie bij mij hoort. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen."

"dat het tijd werd om me in te schrijven"

Jetty (54)
"Mijn zus Ria en haar vriend Henk hebben elkaar ontmoet via Mens & Relatie. Dus toen ik een jaar of vijf gescheiden was, vond mijn zus dat het voor mij ook tijd werd om me in te schrijven."

Jan (50) & Jetty (54)

Consulent Rianne
"Een aantal weken nadat Jetty en Jan elkaar leerden kennen, belde Jetty mij op. Ze zei: ik bel om je te bedanken, we hebben elkaar ieder weekend gezien en we zijn zó verliefd!"

"dat losse gedoe ligt me niet zo"

Co (88)
"Via Mens & Relatie was ik op zoek naar een huwelijkspartner. Ik bedoel het niet denigrerend maar dat losse gedoe ligt me niet zo. Wat ik bij Anneke voel, dat ontbrak bij de eerdere contacten."

Anneke (85) & Co (88)

Consulent Andrea
"Toen ik hoorde dat Co zich wilde inschrijven, heb ik wel even getwijfeld door zijn hoge leeftijd. Maar toen ik hem ontmoette, merkte ik dat hij een zeer vitale man is die midden in het leven staat."

"ik ga m'n best voor je doen"

Vera (65)
"Toen ik het eerste gesprek had met consulente Annemiek was ik behoorlijk zenuwachtig. Ze zei: 'je bent een leuk mens, het gaat vast lukken. Ik ga m'n best voor je doen'."

Arnold (66) & Vera (65)

Consulent Annemiek
"Het was heel speciaal om bij het huwelijk aanwezig te zijn en ik moet eerlijk zeggen dat ik best trots was .."

"de persoonlijke benadering sprak mij aan"

Pauline (41)
"De persoonlijke benadering sprak mij aan. De consulenten zijn meestal bij de cliënten thuis geweest; dat geeft toch een betrouwbaarder gevoel."

Pauline (41) & Tino (42)

Consulent Andrea
"Pauline vertelde me dat de sfeer van de ontmoeting boven verwachting was."

"we hebben zo'n acht uur achtereen zitten kletsen"

Henk (64)
"Op de dag dat we onze eerste afspraak hadden, dacht ik binnen een uurtje wel weer thuis te zijn, maar het was meteen zo vertrouwd. We hebben zo'n acht uur achtereen zitten kletsen."

Fimmy (53) & Henk (57)

Consulent Mineke
"Nadat we het voorstel hadden gestuurd hebben ze met elkaar contact opgenomen. Het klikte enorm."

"ze vertelde me uitgebreid hoe het bureau werkt"

Lieke (54)
"Annemiek Verstraaten, consulent van Mens & Relatie, is een middag bij mij thuis geweest. Ze vertelde me uitgebreid hoe het bureau werkt."

Lieke (54) & Harry (56)

Consulent Annemiek
"Ik heb met Lieke uitgebreid gesproken over haar karakter, levenstijl en geschiedenis. Want dan kunnen we bepalen wat voor partner we moeten zoeken."

"weet je, alleen zijn is ook maar niks"

Kees (40)
"Ja, echt, weet je, alleen zijn is ook maar niks. Ik had via m'n vader gehoord dat Mens & Relatie een goeie is. Hij heeft een kennis die ook zo aan een vriendin is gekomen."

Petra (33) & Kees (40)

Consulent Lia
"Kees stuurde me een mailtje met de volgende tekst: 'Met mij gaat goed. Ik ben heel gelukkig met Petra. Ze maakt mijn leven weer compleet'."

"deze man moet fantastisch zijn"

Ria (52)
"Toen ik van Mens & Relatie Henks profielschets ontving, dacht ik onmiddellijk: deze man moet fantastisch zijn. Ondernemend maar ook huiselijk, een familiemens."

Ria  & Henk

Consulent Marijke
"Door het netwerk van de consulenten van mens & relatie konden we Ria & Henk bij elkaar brengen."

 
Bel voor informatie of afspraak:
088 - 02 21 900