Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Valentijnsdag struggles

Op dagen zoals Valentijnsdag word je er extra mee geconfronteerd als je het ergens moeilijk mee hebt. Reden dus om iets leuks te gaan doen! In deze blog heb ik tips geschreven die kunnen helpen bij de drie meest voorkomende Valentijnsdag moeilijkheden. De eerste is… je voelt hem al aankomen: hoe kun je Valentijnsdag leuk maken als single?

 

Tips om er toch wat van te maken.

 

De tweede veelvoorkomende Valentijnsdag hinder is: hoe kun je een leuke dag en/of date hebben als je krap bij kas zit? En het derde onderwerp wat aan bod komt is: wat te doen met Valentijnsdag als je kleine kinderen hebt? Hopelijk heb je iets aan deze tips!


Single met Valentijn! Hoe kun je Valentijnsdag leuk maken als single?


Tip 1: Doe iets voor iemand anders

De dag van de liefde! Maar romantische liefde is niet de enige vorm van liefde die ertoe doet. Heb jij een vriend(in), een familielid of lieve buur die wel eens in het zonnetje gezet mag worden? Gebruik Valentijnsdag dan om iets leuks te doen voor diegene. Zoals het versturen van een vrolijke kaart, het bakken van een taart, het maken van een fotocollage of bied aan om een klusje in huis te doen. Zelfs een goed geschreven WhatsApp berichtje kan al iemands dag opbeuren. De beste manier om jezelf beter te laten voelen, is door iets te doen voor iemand anders.

  • Tip 2: Zorg goed voor jezelf

    Goed voor jezelf zorgen gaat verder dan gezond eten en dagelijks douchen. Dingen zoals lichaamsbeweging en een opgeruimde omgeving kunnen ook ontzettend belangrijk zijn voor een goede stemming. Begin de ochtend met een grote schoonmaak. In de zen filosofie wordt bewust schoonmaken van je leefomgeving niet gezien als een last, maar als een manier om jezelf tot rust te brengen. De manier hoe je omgaat met je bezittingen symboliseert ook hoe je omgaat met anderen. Is iets stuk? Dan probeer je het eerst te maken, lukt dat niet? Dan kun je het misschien nog voor een ander doeleinde gebruiken. Verder kan het heerlijk zijn om een lang stuk te gaan wandelen, met de hond, met muziek op, met een goede vriend/vriendin of misschien toch met een date! En als dat nou een hele prettige wandeling is, dan heb je een goed opgeruimd huis om diegene in uit te nodigen voor een drankje.

  • Ga na de eerste date niet meteen met hem of haar mee naar huis. Op deze manier houd je het spannend, zowel voor jezelf als voor de ander. Zeg bijvoorbeeld dat je de dag erna weer vroeg op moet of dat je moet werken. Breng het wel subtiel over, zodat hij of zij wel merkt dat je (wellicht) nog wel een tweede date zou willen.

 

  • En last but not least. Blijf vooral jezelf. Je bent leuk zoals je bent en je hoeft je niet anders voor te doen.

Tip 3: Reflecteer

De meeste mensen hebben wel een duidelijk beeld van wat voor soort persoon ze graag zouden willen hebben als partner en wat diegene allemaal moet doen. Maar heb je er wel eens over nagedacht of jij voor die ander een leuke partner zou zijn? Natuurlijk ben je helemaal goed zoals je bent, maar in je doen en laten is altijd ruimte voor verbetering. Neem een moment om te reflecteren hoe je je gedraagt ten opzichte van anderen en waar dit mogelijk nog beter zou kunnen. Hoe zou je willen dat anderen jou zien? Zou jij iemand die is zoals jij bent willen daten? Door je te gedragen zoals de persoon die jij wilt zijn, zul je ook mensen aantrekken die daarbij passen. Door je eigen gedrag te veranderen, zul je zien dat mensen om jou heen ook anders op je zullen gaan reageren!

 


Tip 1: Spelletjes

Ouderwets een bordspelletje doen kan een ontzettend goede manier zijn om iemand beter te leren kennen. En het is ook nog eens heel gezellig. Geen bordspellen in huis? Bijna iedereen heeft wel een pakje kaarten ergens liggen rondslingeren. Online kun je ontiegelijk veel leuke kaartspellen met uitgebreide uitleg vinden. Als je van snelheid houdt is Spitten bijvoorbeeld een grappig spel om te proberen. Jokeren is meer een combinatie van geluk en tactiek. Zo is er voor elke voorkeur wel een leuk spel te vinden.

Tip 2: Muziek

Geen zin in zulke spelletjes? Maak er een karaokeavond van! Op youtube kun je gratis zoeken naar liedjes met songteksten in beeld. Tip: Gebruik de zoekterm: lyrics on screen. Dan kun je gemakkelijk met de tekst meezingen. Ook als je niet tevreden bent over de klank van je stem, kan samen zingen een band creëren en kan het erg komisch zijn. Mocht je echt geen zin hebben om te zingen, dan is er nog dansen! Maak van je woonkamer of tuin een prachtige danszaal. Sfeerverlichting en de muziek lekker hard. Zorg dat de muziekstijl zowel naar jouw smaak is als die van je date. En onthoud: zolang het dansen op het ritme is, is het ok. Je kunt samen de gekste danspasjes bedenken en de grootste lol hebben. Of romantisch de tango dansen? Jullie kunnen elkaar ook danspasjes leren, mochten jullie al wat ervaring hebben. Het gaat erom dat je tijd met elkaar doorbrengt en het prettig hebt samen.

Tip 2: Muziek

Tip 3: Maak een fietstocht

Als je routes gaat uitstippelen in je omgeving zul je erachter komen hoe prachtig mooi Nederland eigenlijk is. Overal in ons land zijn er kleine plekjes verborgen, vooral als je op de fiets bent kun je in korte tijd op veel bijzondere plekken terecht komen. Soms ook plekken waar de auto niet bij kan. Zijn er misschien bezienswaardigheden op fietsafstand waar je nog niet aan toe gekomen bent, of die de moeite waard zijn om nog eens te zien? Is er een meer of rivier waar je op een bankje van het uitzicht zou willen genieten? Wat ook erg leuk kan zijn is om met je date de fiets op te stappen en om beurten te kiezen of je rechts, links of rechtdoor gaat bij kruispunten. Zo kom je nog iets nieuws tegen! Denk wel aan eten, drinken en een telefoon met volle batterij voor het geval je verder weggegaan bent dan je verwacht had. Fietsen is een heerlijke manier om in beweging te komen, maar is rustig genoeg zodat je nog een goed gesprek kunt voeren met je date. Ik hoop dat je de wind in je rug zult hebben!


Tip 1: Maak de perfecte picknick

Of er nou iemand aanschuift (vriend, familie of een date), of dat je alleen bent met de kinderen, bij een picknick is er voor iedereen wat. Als het lekker weer is, kun je in het bos of in een park gaan zitten. Denk er aan genoeg kleden mee te nemen om op te zitten. Het is leuk om voor iedereen zijn of haar favoriete eten mee te nemen, of je doet een Dutch picknick. Alle genodigden nemen dan iets te eten of te drinken mee om met ze allen te delen. In het bos of in het park kunnen de kids lekker ravotten, terwijl de volwassene onder het genot van een drankje aandacht aan elkaar kunnen besteden. Andere dingen om aan te denken: boxjes meenemen om muziek op te zetten, koelbox om alles vers te houden, bestek/servies, servetjes, vochtige doekjes, wc-papier en eventueel speelgoed of spelkaarten.

 

Is het echter slecht weer? Verbouw dan de woonkamer. Schuif alle meubels aan de kant, pak alle dekens die je maar kunt vinden en bouwen maar! Kinderen zullen het maken van een dekenfort erg leuk vinden. En voor de volwassene kun je een apart hoekje bouwen met wat kussens om gezellig te zitten praten. Ook hier kunnen muziekboxjes van pas komen. En door elektrische lampjes, als nep kaarsjes te gebruiken kun je toch op een veilige manier een echte mooi sfeer neerzetten.

Tip 2: Thuisbioscoop

Hebben jullie een grote TV, of kunnen jullie ergens een projector lenen van iemand en dan groot op de muur projecteren? Maak de kamer helemaal donker, als de gordijnen niet voldoende verduisteren kun je ook vuilniszakken tegen de ramen plakken om te zorgen voor een echte bioscoop sfeer. Zet het volume extra hard en kies een film die leuk is voor het hele gezin, zoals: Big fish, Night at the Museum, Babe of Karate kid. Heeft iedereen een comfortabele zit plaats? Grote kussens en lekker zittende stoelen/bank komt nu van pas. Haal zo nodig een matras, dekens en/of kussens uit de slaapkamers om ervoor te zorgen dat iedereen een prettige zit plek heeft. Zet wat lekkers te eten en te drinken klaar voor iedereen op een bijzettafeltje. Wat sfeerverlichting kan ook geen kwaad, nu je het net helemaal donker hebt gemaakt kan het wel handig zijn hier en daar een klein lampje te hebben zodat iedereen kan zien waar hij of zij loopt. Mocht een van de kinderen moeite hebben met stil zitten, dan kan een speeltje zoals een fidget spinner, of tekenen of knutselen tijdens het film kijken misschien helpen.

Tip 2: Thuisbioscoop

Tip 3: Toneelstuk

Laat de kinderen een toneelstuk voorbereiden. Geef ze snacks, wat te drinken, schmink, pen/papier en een doos vol met verkleedspullen en laat ze hun gang gaan. Ze zullen naar aanleiding van jouw instructies de hele middag bezig zijn met verkleden en het voorbereiden van hun toneelstuk. Je kunt ze hierin begeleiden of je kunt deze tijd gebruiken om met je vriend(in), familielid of date te kletsen! Nadat de kinderen al hun karakters, tekstjes en verhaallijnen hebben bedacht en beoefenend, zijn ze klaar om het voor jullie op te voeren. Maak een hoek in de woonkamer vrij om als podium te dienen. Ga ervoor zitten met een bak popcorn en drankje erbij en geniet van wat de kleintjes nu voor jullie hebben bedacht!

 

Uiteindelijk moet je natuurlijk gewoon doen waar jij je goed bij voelt. Doe dat waar jij blij van wordt. Ik hoop dat deze tips je zullen inspireren om er een fijne Valentijnsdag van te maken! Veel plezier, liefde, romantiek en geluk toegewenst vanuit ons allen bij Mens & Relatie.