Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Uit je relatie stappen of niet: hoe beslis je dat?

Een zelfverzekerde vrouw komt binnen. Aantrekkelijk met een woeste bos krullend haar om haar hoofd, donkerbruin met een warme glans. Grote felblauwe, stralende ogen en een slank figuur. Een mooie vrouw. Ze geeft me een ferme handdruk. Stevig, maar niet onaangenaam. Mijn eerste indruk is zonder twijfel positief. Als we beginnen te praten, blijkt ze ook een prettige gesprekspartner.


Het gesprek

Open beantwoordt ze mijn vragen, zonder gelijk een waterval aan woorden over me heen te storten.

 

Maar naarmate ze verder praat over de reden van haar komst naar mijn praktijk, verandert haar lichaamshouding. Haar schouders staan gespannen, naar voren, ineengedoken, haar rug wat bol. Haar ogen gaan steeds verdrietiger staan, ze lijken ook kleiner te worden.

Het gesprek

Radeloos

De kleur van haar wangen wordt valer, er lijkt een grijzige gloed overheen te komen. Haar stem wordt aarzelend, ze gaat hakkelen en stottert af en toe. Een kwartier nadat er een mooie zelfverzekerde vrouw binnenkwam, zit er een vertwijfeld meisje voor me. “Ik weet het niet meer”, zucht ze en haar hele lijf toont me dat ze radeloos is.

 

Ik vraag het rechtuit: “Je vertelt allemaal nare dingen over hem. Toch zeg je dat je twijfelt om weg te gaan. Waarom?” “Ik hou gewoon van hem”, zegt ze, “en ooit hadden we het zo goed samen. Ik weet het niet. Wat moet ik nou doen? Hoe kan ik nou een beslissing nemen nu ik me zo voel? Ik wil het aanpakken, maar weet niet waar ik moet beginnen”.

 

Radeloos

Voor veel mensen een belangrijke vraag: is mijn relatie nog te redden? Daar gaat mijn boek Is je relatie te redden over. Hoe kun je nagaan of je relatie nog de moeite waard is om voor te vechten?