Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Olympisch finalist Raymon van der Biezen vindt steun in relatie

Raymon van der Biezen eindigde op zijn BMX als vierde in de finale van de Olympische Spelen in Londen. Hoe combineert deze kampioen zijn sportcarrière met zijn liefdesleven? Relatiebemiddelingsbureau Mens & Relatie vroeg hem hiernaar, kort voor de Spelen. ‘Ik ben meer onderweg voor trainingen en wedstrijden dan dat ik thuis ben,’ vertelt de 25-jarige Van der Biezen.


Liefde tijdens de Olympische Spelen

‘Zo’n 250 dagen per jaar ben ik weg, vaak in het buitenland.’ Van der Biezen deed ook al mee aan de Spelen van Peking, waar hij het bracht tot de halve finale. Om zich voor te bereiden op een revanche tijdens de Olympische Spelen van Londen was vanzelfsprekend weer een intensieve voorbereiding vereist.

 

Liefde tijdens de Olympische Spelen

Het kan echt!

Vele trainingsdagen van huis en een grote concentratie op de sport lijken weinig ruimte te laten voor een liefdesleven. Toch heeft de fietscrosser sinds twee jaar een relatie met Sanne van Olphen. Zij is zelf niet onbekend met de eisen die aan topsport worden gesteld – Van Olphen beoefent handbal op hoog niveau. Van der Biezen: ‘Zij speelt bij een Deens team en woont dus sinds een jaar in Denemarken. Daarnaast traint ze nog regelmatig mee met het Nederlands nationaal team.’

Het kan echt!

Procedure

Tijdens de Spelen was Sanne van Olphen in Londen om Van der Biezen aan te moedigen. Via haar Twitter-account @SannevanOlphen hield zij de wereld op de hoogte van de prestaties van haar vriend. ‘Eerste met de tijdrit vandaag!’ twitterde ze op 8 augustus toen Van der Biezen doordrong tot de kwartfinales, ‘hopen dat hij zo door blijft gaan!’ Jammer genoeg heeft haar enthousiasme Van der Biezen niet naar een medaille kunnen helpen.

 

Procedure

Begrip

Hoewel het stel elkaar soms een maand of twee niet ziet, vindt Van der Biezen dat zijn relatie van groot belang is voor zijn sportprestaties, zo vertelt hij Mens & Relatie: ‘Naast het feit dat het een fijne ontspanning is om bij mijn vriendin te zijn, delen we onze sportervaringen en steunen we elkaar zo veel mogelijk in goede en slechte tijden. We begrijpen elkaar goed, omdat we allebei topsport doen.’

Begrip