Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

De ontmoeting van Nora en Jack. A match made in heaven?

Ze keek op haar horloge en realiseerde zich dat ze veel te vroeg was. Ze liep het station uit, stak de straat over en liep linksaf de hoofdstraat in. Ze passeerde een Irish pup en een Hardrock café. Er stond een groepje mannen buiten dat haar van onder tot boven bekeek. Ze wist niet of ze nu gevleid moest zijn of het vervelend vond, het riep tegenstrijdige gevoelens in haar op. Vandaag zou ze Jack ontmoeten. Toen ze zijn profielschets kreeg, deed het haar niets. Geen vlinders, geen hoop.


Zaterdag: Nora op weg naar haar date

 

Ze keek op haar horloge en realiseerde zich dat ze veel te vroeg was. Ze liep het station uit, stak de straat over en liep linksaf de hoofdstraat in. Ze passeerde een Irish pup en een Hardrock café. Er stond een groepje mannen buiten dat haar van onder tot boven bekeek. Ze wist niet of ze nu gevleid moest zijn of het vervelend vond, het riep tegenstrijdige gevoelens in haar op. Vandaag zou ze Jack ontmoeten. Toen ze zijn profielschets kreeg, deed het haar niets. Geen vlinders, geen hoop. Het telefoongesprek was kort, zelfs wat zakelijk. De afgelopen dagen merkte ze, dat haar aandacht geregeld naar de ontmoeting van vanavond afdwaalde. Opeens voelde ze zich belachelijk. Ze had een hoop geld betaald voor de bemiddeling, maar waarom eigenlijk? Haar leven alleen was ook goed. Waarom deed ze dit toch? Ze dacht terug aan de afgelopen zes jaar waarin ze een relatie had gehad met Peter. Ze was erg verliefd op hem, maar hij hield haar steeds op een afstand. Dan hadden ze een heerlijk weekend gehad en verpeste ze het volgens hem, door te zeggen dat ze er tegenop zag om de volgende dag weer alleen te zijn. Ze legde te veel druk op hem, zo zei hij. En misschien was dat ook zo. Als ze door de week alleen thuis was bij de kinderen, dan voelde ze zich vaak eenzaam. Daarom had ze er ook zo tegenop gezien om het uit te maken. Maar na zes jaar was het op. Dan maar liever echt alleen.

Zaterdag: Jack op weg naar zijn date

 

Jack zuchtte. Wat een drama zeg, dat parkeren hier. Eindelijk had hij een plek gevonden, zag hij dat het alleen voor vergunninghouders was. Waardeloos, een stadscentrum waarbij de ene parkeergarage helemaal vol en de andere parkeergarage wegens betonrot gesloten was. Voor zo’n druk centrum natuurlijk sowieso al te weinig: twee parkeergarages. En geen parkeerterreinen? Hij zag een bordje dat hem naar een parkeerterrein de rand van het centrum verwees. Dan maar een stuk lopen. Maar eerst die auto kwijt. Inmiddels was hij te laat voor de afspraak. Een vervelend begin van de avond. Maar nu eerst eens uitzoeken waar ze kon zijn. Door de telefoon had ze een prettige indruk gemaakt. Een hese stem, best sexy. Maar ja, dan is het toch nog altijd maar afwachten hoe het in het echt is. In ieder geval voelde dit al een stuk beter aan dat de internetdates die Jack had gehad. Daarbij had hij steeds het gevoel gehad, dat hij voor de gek gehouden werd. De vrouwen die hij ontmoet had, waren in het echt net even anders dan dat ze zichzelf omschreven hadden. De een was een paar jaar ouder dan in het profiel stond, de ander duidelijk te zwaar, terwijl ze zichzelf als slank had omschreven. En achter de humorvolle oproep die zo sprankelde, bleek een eigengereide en van zichzelf vervulde dame te zitten. Jack was benieuwd of het vertrouwen dat hij in zijn consulent gesteld had als objectief beschrijfster van Nora terecht was.


Zondag: Merel op de tennisbaan

Jack had wel wat meer inlevingsvermogen verwacht van matchmaker Merel en tevens tennismaatje. Ze vond het onbegrijpelijk dat hij niet enthousiast was over de kennismaking met Nora. Ja inderdaad, toen hij Nora zag maakte zijn hart een sprongetje, ze zag er nog beter uit dan hij had verwacht. Het gesprek stokte geen moment, zo spontaan reageerde Nora op alles wat Jack zei, ze hadden gelachen en waren tot diep in de nacht van de ene naar de andere kroeg gelopen, tot drie keer toe voor een laatste afzakkertje. Maar juist in die laatste kroeg gebeurde het: toen Nora vertelde dat haar vorige relatie gefaald had omdat ze haar ex te veel claimde, kreeg Jack het ontzettend benauwd.

 

Onder meer het claimen van zijn ex was de reden dat zijn vorige relatie op de klippen liep. Bijvoorbeeld het feit dat zijn ex voortdurende Whatsapp berichten stuurde en onmiddellijk antwoord verwachtte, ook als hij aan het werk was, gaf een enorme druk. Als hij aangaf dat hij niet kon antwoorden omdat hij in vergadering zat, wilde ze weten met wie en waarover. Steeds weer dat gevoel gecontroleerd te worden. In het begin kon hij het nog verdragen. Haar man – de vader van haar kinderen – had jarenlang een minnares gehad. Het feit dat ze het pas had ontdekt toen hij wou scheiden en daarvoor niets in de gaten had gehad, zorgde ervoor, dat ze nu door en door wantrouwig was. Tot het Jack te veel werd. Hij had echt geen zin meer in iemand die hem zou claimen.

Zondag: Merel op de tennisbaan

Snelle oordeel

Maar toen hij dit aan Merel vertelde, kreeg hij geen begrip. Integendeel, hij kreeg een veeg uit de pan! Merel baalde er van, dat ook Jack in de valkuil van het snelle oordeel was gevallen. Hoewel het begrijpelijk was dat hij bij het woord claimen allerlei associaties legde, betekende het in het geval van Nora niet wat het voor Jack betekende. Als je na zes jaar relatie nog niet voorgesteld wordt aan iemands vrienden, familie en kinderen, is dat vreemd. Als je wil dat je partner jou erkent als zijn partner, is dat niet claimen. Ook al noemde de ex van Nora dat zo.

 

Maar Merel wilde dit niet allemaal zeggen, dit was aan Nora om te vertellen. Maar Merel had Jack van tevoren gevraagd om de eCoaching Succesvolle Kennismaking te doorlopen, onder meer omdat daarin uitgelegd wordt waarom je de kennismaking rustig op moet bouwen: eerst een korte ontmoeting om de spanning van de eerste kennismaking af te halen, bij de tweede ontmoeting samen iets leuks ondernemen en pas de derde keer wat meer persoonlijk en diepgaand spreken. In die eerste gesprekken zo min mogelijk over exen praten. Eerst elkaar aftasten en op elkaar afstemmen, dan pas de diepte in. Omdat je eerst een referentiekader op moet bouwen, om te weten hoe iemand iets bedoelt. Als je nog vreemd voor elkaar bent, worden woorden zo vaak verkeerd opgevat. Dus juist die kroegentocht tot diep in de nacht, hoe leuk dat ook lijkt, zou in dit geval zorgen voor een verkeerde beslissing.

Snelle oordeel

Een kans geven

Merel was vastbesloten het niet zo ver te laten komen. Toen ze Jack had ingeschreven en op kantoor langs ging om het dossier aan de afdeling bemiddeling over te dragen, kwam Angelique gelijk met Nora aan. Volgens Angelique had deze match veel kans omdat Jack en Nora beide stoer en zorgzaam waren, niet dom, maar vooral praktisch intelligent. Nora was wat meer emotioneel en Jack wat meer rationeel, maar zou elkaar juist goed in balans kunnen houden volgens Angelique.

 

Nora zou bij Jack steun en stabiliteit kunnen vinden en Jack zijn leven zou opgefleurd worden door de emotie en intuïtie van Nora. Merel kon zich daar helemaal in vinden en had zich verheugd op het enthousiaste verhaal van Jack over hun kennismaking. En om het dan af te blazen op grond van een opmerking over claimen… dat ging Merel echt te ver. Ze drong erop aan bij Jack om zo snel mogelijk een afspraak voor het komend weekend te maken en sowieso heel positief te zijn naar Nora toe. “Geen enkele twijfel laten blijken”, zo zei ze er nog bij.

Een kans geven

Een match made in heaven

Inmiddels zijn vijf maanden later en het tennisseizoen wordt afgesloten met een barbecue. Met partners. Nora komt gezellig met Jack mee. Ze ziet Merel: “Ik wou je nog bedanken voor je bemiddeling. Dit is echt een match made in heaven!”. Merel ziet hoe verliefd en trots Jack naar haar kijkt en denkt bij zichzelf: “Nou… eerder een match made in de Dansende Olifant!”

 

Een match made in heaven