Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Betekent een affaire het einde van je relatie?

Evelien en Geert zijn zeven jaar samen. Het is een mooi stel: jong, slank en knap, goed verzorgd en een energieke uitstraling. Het was liefde op het eerste gezicht. Al na enkele weken gingen ze samenwonen, een huis kopen en inrichten. Maar nu alles op orde is en er rust in hun leven is, krijgt Evelien de kriebels. Ze vindt het leven saai.


Een goede relatie

Misschien idealiseert ze de relaties die ze in boeken en films ziet, maar ook bij bevriende stellen ziet ze dingen die ze ook graag zou willen. Ze mist spanning, vindt het leven met Geert saai. Geert wil haar voor geen goud kwijt. Hij is niet zo’n prater (wel gezellig ‘ouwehoeren’, maar niet over gevoelens), maar kan wel goed luisteren en is attent.

Een goede relatie

Affaire

Evelien is vorig jaar verliefd geworden op een getrouwde man en had hier een affaire mee. Geert verwijt zichzelf dat hij geen oog voor de behoeften van Evelien had, maar vindt het ook lastig om het haar zomaar te vergeven. Ze kibbelen veel om allerlei kleine dingen.

 

Je zou verwachten dat de affaire het meeste pijn doet. Maar het ergste, zo hoor ik voortdurend, is het ontdekken dat je partner tegen je gelogen heeft. Hoe weet je of iemand liegt? Daarvoor moet je emoties kunnen lezen, maar ook kunnen interpreteren. Vertrouwen is een essentieel onderdeel van een relatie. Hoe Geert en Evelien hiermee om gingen, lees je in mijn boek “Is je relatie te redden”. Daarin geef ik ook concrete handvaten wat je kunt doen als je zelf in een vergelijkbare situatie zit.

Affaire