Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

8 films die je als single gezien moet hebben

Ben je op zoek naar een goede film?

Wij zochten de leukste titels voor elke gemoedstoestand bij elkaar. Check gauw deze lijst met filmtips waar je als vrijgezel zijnde heerlijk van kunt smullen!


The Notebook

The Notebook is een ware klassieker geworden en mag dan ook absoluut niet op deze lijst ontbreken. Een passionele zomerromance strandt door de verschillende achtergronden van het stel. De liefde blijkt door de jaren heen toch sterker te zijn dan gedacht. Een verhaal over ware liefde, verlies en terugvinden tegen de achtergrond van oorlog en de tijdsgeest.

 

 

Intouchables

Geen zin in romantiek? Zet dan Intouchables op. Een waargebeurd Frans verhaal dat draait om de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een verlamde aristocraat en een uit de twijfelachtig milieu afkomstige verzorger. Beiden lijken ze op hun manier een uitzichtloze situatie te hebben, maar de band die de twee met elkaar opbouwen is prachtig en onverwoestbaar.

 

 

 

In the Mood for Love

In the Mood for Love is een film over verlangen en overspel. Een buurman en buurvrouw verdenken hun partners van overspel, maar dit brengt uiteindelijk vooral hun dichterbij elkaar. Zeggen de gedachtes meer over de twee dan over de verdenking van de partners? Een film over begeerte, bedrog en verboden liefdes.

 

P.S. I Love You

Pak de tissues er maar bij, want dit verhaal over liefde, verlies, vallen en opstaan zal de nodige emoties bij je losmaken. Een ogenschijnlijk perfect stel wordt uit elkaar gerukt, wanneer hij overlijdt. Na zijn dood ontvangt zij een jaar lang maandelijks een handgeschreven brief van hem met avontuurlijke opdrachten die zij moet opvolgen.

Mama Mia

Mama Mia, here we go again! Laat je meesleuren in een romantisch moeder-dochter verhaal over wilde zomer romances, foute beslissingen en ware liefde. Schets dit tegen de achtergrond van een idyllisch Grieks eiland, gooi er nog wat swingende Abba hits in en je snapt dat je een zeer vrolijke avond tegemoet gaat waarbij je moeilijk stil kan blijven zitten.

 

 

Bridget Jones Diary

De klassieker der klassiekers en je kunt er gelukkig maar liefst drie films van zien: Bridget Jones! De vrijgezelle Bridget voelt haar biologische klok langzaam tikken, maar in de liefste wilt het niet helemaal lukken. Ze is klunzig, hoopvol en gaat door alle bekende fases heen, waarin elke vrijgezel zich wel in zal herkennen. Lukt het haar de ware man te vinden en houden?

 

 

The Theory of Everything

In The Theory of Everything staat het leven van Stephan Hawking en zijn inmiddels ex-vrouw Jane centraal. Liefde overwint de donkere periodes van het leven en de ziekte van Stephan, maar lijkt ook een breekpunt tegemoet te gaan, waarbij het soms beter lijkt te zijn om ieder een andere weg in te gaan.

 

The Best of Me

Eigenlijk zijn alle titels van Nicholas Sparks een aanrader, maar begin maar bij The Best of Me. Het verhaal gaat over twee high school sweethearts die elkaar na de middelbare school uit het oog verliezen. Hun liefde lijkt de jaren niet te verslaan, maar door een plotselinge wending in het leven komen ze op zeer toevallig en totaal onverwachte wijze bij elkaar.