Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

7 tips voor singles met de feestdagen

7 tips voor singles met de feestdagen

Heerlijk toch? Je ziet mensen dichter tot elkaar komen of juist niet. Ook is dit het seizoen waarbij romantische komedies centraal staan. Ontzettend fijn als jij de juiste partner al gevonden hebt, maar wat nu als je single bent? Je zou je hierdoor met de feestdagen ontzettend alleen kunnen voelen. Wees niet getreurd, dat is niet nodig. Ik zal je een paar goede tips geven om als single een “feestje” van de feestdagen te maken.

7 tips voor singles met de feestdagen

7 tips voor singles met de feestdagen

Hallo, mijn naam is Radboud Visser, directeur van Mens & Relatie. Ik wil jullie even meenemen in het volgende onderwerp: Single en feestdagen. De tijd waarbij warmte, liefde en bezinning centraal staat. Samen zijn met familie en vrienden. Heerlijk toch? Je ziet mensen dichter tot elkaar komen of juist niet. Ook is dit het seizoen waarbij romantische komedies centraal staan. Ontzettend fijn als jij de juiste partner al gevonden hebt, maar wat nu als je single bent? Je zou je hierdoor met de feestdagen ontzettend alleen kunnen voelen. Wees niet getreurd, dat is niet nodig. Ik zal je een paar goede tips geven om als single een “feestje” van de feestdagen te maken en misschien ben jij na het volgen van deze tips ook wel klaar voor een relatie. Dat zou super zijn, toch?

7 tips voor singles met de feestdagen

Tip 1: Je moet zelf de slingers ophangen

Om van de feestdagen een fijne tijd te maken zul je bij de voorbereiding moeten beginnen. Deze voorbereiding begint bij zelf de slingers ophangen. Wat ik hiermee wil zeggen is dat je niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk zelf de slingers op moet hangen. Steek gezellig de kaarsjes aan, versier de kerstboom en haal leuke versiering in huis. Gezelligheid kun je ook creëren zonder de aanwezig van anderen. Daarnaast kan een sfeer in huis je gemoedstoestand bepalen. Hoe beter de sfeer, hoe beter jij je voelt. Daarmee wil ik zeggen dat je juist als je single bent er voor kan zorgen dat je een heerlijk gevoel hebt als je thuis komt. Hang jij zelf de slingers op?

Tip 1: Je moet zelf de slingers ophangen

Tip 2: Organiseer een diner met vrienden

Tijdens de feestdagen heb je verschillende opties om deze te vervullen als single. Single zijn tijdens de feestdagen is helemaal niet erg. Je kunt er namelijk iets gezelligs van maken als je er zelf energie insteekt. Wanneer je ook single vrienden hebt kun je een diner organiseren met vrienden. Wanneer je vrienden druk bezet zijn met de feestdagen, zou je ook nét voor of ná de feestdagen een diner kunnen organiseren. Iedereen een gang laten maken kan ontzettend leuk zijn, echter kun je er ook voor kiezen dat iedereen wat kleine hapjes maakt. Zo kun je samen echt genieten van de avond. Je zou daarbij een spel kunnen organiseren met kaartjes waarbij je elkaar beter leert kennen. Je schrijft allerlei persoonlijke vragen op losse kaartjes, vouwt ze op en stop ze in een “grabbel ton”. Iedereen mag stuk voor stuk een kaartje pakken en de vraag beantwoorden. Zo krijg je leuke gesprekken met elkaar. Hoe leuk is het om samen met mensen die je lief hebt een goed gesprek te voeren waarbij je elkaar nog beter leert kennen? Het kunnen algemene vragen zijn, maar het kunnen ook vragen zijn die je terug laten blikken op het afgelopen jaar en die je laten kijken naar voornemens van het nieuwe jaar.

Tip 2: Organiseer een diner met vrienden

Hieronder een aantal voorbeeld vragen:

  • Welke dag of welk moment uit het afgelopen jaar zou je willen herbeleven?
  • Wat is de meest waardevolle les die je het afgelopen jaar hebt geleerd?
  • Waar ben jij het meest dankbaar voor?
  • Op welke eigen prestatie van het afgelopen jaar ben je het meest trots?
  • Welke goede eigenschap heb jij het afgelopen jaar te weinig benut?
  • Waar ga jij jezelf over een jaar mee feliciteren?
  • Wat zou je het komende jaar doen als geld geen rol speelde?
  • Je hebt een half jaar zonder de gewone verplichtingen, daarna kan je terugkeren naar je ‘oude leven’. Hoe zou je deze periode invullen?
  • Wanneer je volgend jaar terugkijkt naar je genomen foto’s, wat staat er zeker op?
  • Wat ga je dit jaar doen dat niemand van je verwacht?
Hieronder een aantal voorbeeld vragen:

Tip 3: Ga er even tussen uit

Wanneer je geen zin hebt om thuis te blijven tijdens de feestdagen, kun je ook voor de volgende optie gaan. Wil jij er lekker op uit tijdens de feestdagen, dan is het een idee om een weekend een leuke stad te bezoeken in Nederland of misschien wel in het buitenland. Vaak hebben ze in verschillende steden leuke kerstmarkten die je kan bezoeken. In volgende steden in Nederland zijn leuke kerstmarkten te vinden: Maastricht, Valkenburg en Haarlem en Dordrecht. In het buitenland staan de volgende steden bekend om hun kerstmarkten: Dresden (Duistland), Düsseldorf (Duitsland), Keulen (Duitsland), Stockholm (Zweden) of Kopenhagen (Denemarken).

 

Gezamenlijk eten, drinken en gezellig een stad bekijken, hoe leuk is dat? Vind jij een weekendje weg te krap en zoek je liever de zon op. Dan is dat zeker ook een optie. Zo worden er door verschillende organisaties singlereizen georganiseerd, je kunt natuurlijk ook voor een normale vakantie kiezen. Een aantal warme gebieden waar je heen zou kunnen gaan: Canarische Eilanden, Zuid-Afrika, Curaçao, Cuba of Colombia. Houd jij liever van een vakantie in de sneeuw, ga dan bijvoorbeeld naar: Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden of bijvoorbeeld Lapland. Wellicht dat je daar andere leuke singles tegen het lijf loopt, waardoor jij knallend het einde van het jaar afsluit. Welke vorm van het “erop uitgaan” ook is, het gaat erom dat jij er energie uithaalt en het beste maakt van je feestdagen.

Tip 3: Ga er even tussen uit

Tip 4: Date tijdens de feestperiode

Op de bank liggen, een traantje wegpinken bij de zoveelste romantische komedie kan best lekker zijn, maar het kan er ook voor zorgen dat je je slechter gaat voelen. Je kunt je behoorlijk eenzaam voelen tijdens de feestdagen, maar je bent zeker niet de enige die single is in deze periode. Daarbij is dit de beste periode om te gaan daten. Het is buiten koud en binnen warm, daarnaast is er overal versiering en gezelligheid te vinden. Samen een wandeling maken wanneer er buiten enorm veel romantische lichtjes branden, om daaropvolgend een warme chocomelk of glühwein te drinken. Dit klinkt als een top date toch? Zoals ik hiervoor al aangaf is het ook heerlijk om er even tussen uit te gaan, misschien kun je wel gaan daten tijdens je singletrip. Of het nu aan strand is in het buiten of in ons eigen land, de kerst periode is de ultieme tijd om een romantisch afspraakje te plannen. Dus waar wacht je nog op? Kom jij in je dagelijkse leven niet zoveel potentiële partners tegen? Dan kunnen wij, Mens & Relatie wellicht iets voor je betekenen.

 

Tip 4: Date tijdens de feestperiode

Tip 5: Wie goed doet, goed ontmoet

Dit is ook de tijd waarin we wat meer aan elkaar moeten denken. Als single kun je je eenzaam voelen, echter zijn er ook een hoop anderen mensen die zichzelf eenzaam voelen. Denk bijvoorbeeld aan eenzame ouderen. Tijdens de decembermaand zijn er een hoop mensen die wat extra aandacht en warmte kunnen gebruiken. Het is toch super als jij daar een rol in kan spelen? Daarnaast is het zo dat het helpen van een ander, een goed gevoel voor jezelf kan opleveren. Wie goed doet, goed ontmoet. Je zou je tijdens deze periode ergens aan kunnen melden als vrijwilliger of misschien ken je wel iemand die een beetje aandacht en tijd enorm zou kunnen gebruiken.

 

Tip 5: Wie goed doet, goed ontmoet

Tip 6: Behoud je gewoontes

Naast het denken aan anderen, is het ook belangrijk om aan onszelf te denken. Dit doen we bijvoorbeeld door goede gewoontes vast te houden. Ik snap dat het gezond eten tijdens de feestdagen teveel gevraagd is, maar het regelmatig sporten is een goede bezigheid om toch gezond te blijven. Sporten zorgt ervoor dat je je van binnen en van buiten goed voelt. De meeste mensen beginnen vaak met deze gewoonte in het nieuwe jaar. Deze gewoonte wordt namelijk toegevoegd aan het lijstje “nieuwe, gezonde voornemens”. Het zou toch veel beter zijn als we voor het nieuwe jaar al starten met deze gewoonte?

Tip 6: Behoud je gewoontes

Tip 7: Leg jezelf in de watten

Het hebben van een relatie met de geschikte partner, kan je een goed gevoel geven, echter moeten we eerst goed voor ons zelf zorgen. Neem daarom de tijd om tijdens de feestdagen jezelf heerlijk in de watten te leggen. Het behouden van goede gewoontes is belangrijk, echter is het net zo belangrijk om af en toe een ontspanningsdag in te plannen. Slaap lekker uit, kies voor een uitgebreid ontbijt, maak een heerlijke wandeling of laat je een keer goed masseren. Organiseer een ontspanningsdag waarbij je alleen de dingen doet, die voor jou goed voelen. Probeer daarbij alle negatieve prikkels te veranderen in positieve. Zet bijvoorbeeld je telefoon lekker uit, om heerlijk tot jezelf te komen.

Tip 7: Leg jezelf in de watten

Bonustip 8: Neem de ruimte om tot je zelf te komen

Jezelf in de watten leggen is echter niet altijd voldoende om goed in je vel te zitten. Tijdens de feestdagen is er ook ruimte voor bezinning. Juist als single zijnde kun je deze tijd benutten om aan jezelf te denken en kritisch na te denken over wie jij bent en wat jij wil. Gebruik deze tijd dus om op papier te zetten wat jij zo fijn vindt aan jezelf en waar je nog in zou willen groeien. Waar sta je momenteel in het leven? Wat wil je het komende jaar bereiken? Waar moet voor jou een eventuele toekomstige partner aan voldoen? Waar zie jij jezelf over tien jaar? Dit zijn allemaal vragen waardoor jij na de feestdagen fris, vol zelfvertrouwen kan beginnen aan jou toekomst en geluk. Kom je er na het stellen van deze vragen achter dat je toe bent aan een relatie. Dan kunnen wij, Mens & Relatie jou daar bij helpen. Wij helpen niet alleen bij het vinden van een geschikte partner, maar ook bij jouw persoonlijke ontwikkeling, zodat jij niet alleen je persoonlijk geluk vindt, maar ook je relatiegeluk. Dat is een win-win situatie toch?

Bonustip 8: Neem de ruimte om tot je zelf te komen