Grootste bureau van Nederland Grootste bureau van Nederland
Bijna 40 jaar ervaring Bijna 40 jaar ervaring
Al 65.000+ succesvolle relaties Al 65.000+ succesvolle relaties

Huwelijksaanzoek gaat helemaal fout

Afgelopen maand was een straatje in IJsselstein ineens wereldnieuws. Nieuw-Zeeland, China, Dubai, de VS en in Europa. Overal wordt er geschreven over het ‘verpletterende huwelijksaanzoek’ in IJsselstein dat helemaal fout ging.


Hijskraan kantelt tijdens huwelijksaanzoek

Een man wilde zichzelf gisteren met behulp van een hoogwerker in de achtertuin laten zakken om daar op de knieën te gaan. Maar zijn vrachtwagen met de kraan kantelde en verpletterde het dak van de achterburen. Bij het bergen van die hijskraan ging het opnieuw mis: de kraan viel weer en het huis raakte nog verder beschadigd. Voor EdtieNL werd Mens & Relatie gevraagd of deze relatie nog wel kans van slagen heeft.

 

Bekijk hier de beelden. Een romantisch huwelijksaanzoek mondde uit in een drama: de kraan viel op het dak van de buren, de halve straat moest geëvacueerd worden. Wat zal de invloed op hun relatie zijn? Als hun huwelijk zo al begint, voorspelt dat niet veel goeds voor de rest, of wel? En waarom moet dat allemaal zo groot en opvallend? Is het niet wat “over the top?” met dit soort drama’s tot gevolg? Gaat het dan niet meer om de buitenwereld dan om de liefde die je voor je partner voelt?

Zal het huwelijk misgaan vanwege dit incident

Drs. drs. Liselotte Visser: “Niemand hoeft zich zorgen te maken over de kwaliteit van dit huwelijk naar aanleiding van dit incident. Dit kan iets zijn waar je tientallen jaren later samen in het bejaardenhuis nog om kan lachen. Het fundament van een relatie wordt gevormd door wat je samen mee maakt. Nou, dit is wel iets om mee te maken! Het zou ook negatief kunnen werken, als de bruid is iemand die zich snel zorgen maakt, maar dat soort bruiden vinden het al een ramp als op hun trouwdag een kleinigheidje anders loopt dan gepland. Dus ook in dat geval maakt het niet zo uit: dan is ze toch al een piekeraar en komt het bij alle andere dingen waarover ze zich zorgen maakt!

 

En overdreven hoef je het niet te noemen: het is een aaneenschakeling van pech, dat wel. Maar dat komt niet omdat hij zo groot uit wilde pakken. Als je heel erg verliefd bent, dan wil je dat wel van de daken schreeuwen. Dan wil je graag dat iedereen weet hoe veel je van de ander houdt. De social media biedt daar ook de ruimte voor, in dat opzicht worden dat soort acties nu meer uitgelokt dan vroeger. Maar dat wil niet zeggen dat het meer om de buitenwereld gaat. Integendeel. Het gaat nog steeds om de liefde die hij voor zijn aanstaande vrouw voelt.